SEGRE

COVID

L'Índia supera els 18 milions de casos després d'un nou rècord de contagis

Nou màxim amb més de 3.600 morts un dia

L'Índia supera els 18 milions de casos després d'un nou rècord de contagis

L'Índia supera els 18 milions de casos després d'un nou rècord de contagisEFE/EPA/PIYAL ADHIKARY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Índia va superar aquest dijous els 18 milions de casos després de batre un nou rècord d’infeccions, situant-se com la xifra més alta registrada al món fins el moment, després d’assolir gairebé els 380.000 contagis, a més de comptabilitzar un nou màxim amb més de 3.600 morts un dia.

El país asiàtic va notificar 379.257 nous contagis en les últimes 24 hores, el que eleva el total fins els 18,3 milions i el manté com la segona nació més afectada per la pandèmia només per darrere dels Estats Units, va informar el Ministeri de Salut indi.

A més el número diari de morts va créixer fins els 3.645, un nou màxim en aquesta segona onada de la pandèmia al país, que amb un total de 204.832 morts situen l’Índia com la quarta nació amb més defuncions només per darrere dels Estats Units, el Brasil i Mèxic.

El dramàtic augment de casos mantenen a l’Índia en l’epicentre de la pandèmia global, en concentrar gairebé el 40 % dels diagnòstics positius per coronavirus que es registren diàriament al món, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

A l’Índia la covid-19 va tornar a trencar rècords a la regió occidental de Maharashtra, que en les últimes 24 hores va superar per primera vegada la barrera dels 1.000 morts diaris i va registrar un total de 63.309 nous casos.

Per la seua part, Nova Delhi, una de les ciutats més castigades per la virulència de la pandèmia, va experimentar un lleuger descens en les xifres de morts, que van reportar un total de 368 un sol dia, mentre en nombre d’infeccions es va mantenir a l’alça, amb 25.986 positius.

El ràpid avenç del coronavirus a la nació asiàtica va provocar en qüestió de setmanes una crisi d’oxigen als hospitals per tractar pacients greus de coronavirus que va despertar el compromís internacional per a l’enviament de material mèdic.

En aquest sentit, els Estats Units van anunciar fa unes hores l’enviament d’una remesa amb subministraments mèdics per valor de més de 100 milions de dòlars per ajudar a combatre l’augment de casos al país.

"Estem compromesos a utilitzar tots els recursos a la nostra disposició, dins de la nostra autoritat, per donar suport als treballadors de la salut en primera línia de l’Índia", va recalcar el secretari de Defensa dels Estats Units, Lloyd Austin.

La vacunació massiva es veu com el recurs més eficaç per pal·liar amb la pandèmia. Des que al gener el país va iniciar la campanya s’han administrat, a un ritme menor de l’esperat, 150 milions de dosi, 2,2 milions d’elles en l’última jornada.

L'Índia supera els 18 milions de casos després d'un nou rècord de contagis

L'Índia supera els 18 milions de casos després d'un nou rècord de contagisEFE/EPA/PIYAL ADHIKARY

tracking