SEGRE

COVID 19 GUÀRDIA CIVIL

Brot de coronavirus a Barcelona entre antisturbis de la Guàrdia Civil encara no vacunats

Els 15 contagiats es van detectar diumenge quan la unitat estava fent un relleu en matèria de seguretat a Vandellós II

Brot de coronavirus en els antisturbis de la Guàrdia Civil a Catalunya encara no vacunats

Brot de coronavirus en els antisturbis de la Guàrdia Civil a Catalunya encara no vacunatsEFE/Alejandro García

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quinze agents de la unitat del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) de la Guàrdia Civil de Barcelona, d’un total de 18, han donat positiu en covid-19, per la qual cosa associacions d’aquest cos culpen a la Generalitat a causa del "retard" en la vacunació del personal destinat a Catalunya. Segons han informat a Efe fonts de la Guàrdia Civil, el contagi d’aquests 15 agents es va detectar diumenge passat, 2 de maig, quan la unitat GRS 4 estava fent un relleu en matèria de seguretat a la central nuclear Vandellós II, a Tarragona.

La Guàrdia Civil ha activat els protocols de sanitat en matèria de covid-19 rere el positiu d’aquests agents, sense que cap d’ells hagi hagut de ser ingressat en un centre hospitalari ja que presenten símptomes lleus, segons les esmentades fonts.

Tant l’Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) com l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) han culpabilitzat la Generalitat d’aquests contagis a causa del retard en la vacunació dels agents destinats a Catalunya, i la primera d’elles valora fins i tot prendre mesures jurídiques per la "irresponsabilitat" de les autoritats catalanes.

Per a l’Associació Espanyola de Guardies Civils es tracta de "les primeres conseqüències de la decisió de la Generalitat de no vacunar" als agents destinats en aquesta comunitat per motius de "discriminació" mentre sí que s’estava vacunant a tot el personal dels Mossos, de les policies locals i de la guàrdia urbana de Barcelona.

Adverteix, a més, que amb aquesta "discriminació" s’ha exposat "no només la salut" dels agents sinó també la de les seues famílies.

El Govern va començar a vacunar aquest dilluns a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil, en virtut de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ordenava a la Generalitat vacunar als agents en el termini de deu dies, en similar proporció la dels Mossos d’Esquadra.

Davant d’aquests contagis, l’AEGC i el seu gabinet jurídic "valoraran les conseqüències jurídiques d’aquesta greu irresponsabilitat per part de les autoritats catalanes i estudiarà quines mesures es poden prendre perquè els responsables responguin d’aquests actes", adverteix l’associació.

Per la seua part, l’AUGC denuncia en un comunicat que l’"inconcebible retard en la immunització d’aquests treballadors públics ja deixa greus conseqüències", com el contagi d’aquests quinze agents, cap dels quals no havia estat vacunat.

"Paral·lelament, els 15 treballadors del GRS de Lleó, que sí que havien estat immunitzats en aquesta província i que actualment donen servei de seguretat en unes instal·lacions nuclears a Tarragona, han donat un resultat negatiu en tots els casos davant de les proves PCR que se’ls han realitzat", afirma l’Associació Unificada de Guàrdies Civils.

A més -prossegueix aquesta associació- la "discriminació" dels agents destinats a Catalunya a l’hora de ser immunitzats ha provocat una altra "lamentable conseqüència": que la Unitat GRS de Barcelona s’ha quedat "sense efectius", ja que la majoria han donat positiu.

tracking