SEGRE

POLÍTICA ESPANYOLA

Deu anys del 15-M i set de Podem, un partit en reorganització profunda

Imatge d’Iglesias amb els antics companys de partit.

Imatge d’Iglesias amb els antics companys de partit.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A punt de complir-se deu anys d’aquell 15 de maig del 2011 en el qual milers d’“indignats” van sortir als carrers i van prendre les places per expressar l’afartament de la classe política i els poders econòmics, Espanya no sembla avui la mateixa. Han canviat moltes coses, encara que aquella mobilització no arribés a ser finalment la revolució que molts esperaven.

Van ser els joves fundadors de Podem els que van planejar fer del 15-M un espai electoral amb la potència de la figura de Pablo Iglesias, ara de retirada. Agafant el guant d’aquells que els convidaven a presentar-se a les eleccions i al crit de “sí se puede”, es van reivindicar com a hereus d’aquest moviment que va qüestionar els fonaments de la democràcia, va marcar història i que també va traspassar fronteres.

En aquest moment, set anys després de formar-se Podem, la direcció de la formació política ha convocat per al dia 13 de juny l’assemblea ciutadana en la qual els afiliats elegiran el nou secretari general que rellevarà Pablo Iglesias, un lloc per al qual es postula com a candidata Ione Belarra.

tracking