SEGRE

POLÍTICA ESPANYOLA

Sánchez explica aquesta setmana el full de ruta després de l'estat d'alarma

El PP, Vox i ERC li preguntaran pels seus plans després de la desfeta del PSOE a Madrid || Casado posa el PP en 'mode campanya' per exportar l'èxit d'Ayuso

El president Pedro Sánchez i el líder del PP, Pablo Casado.

El president Pedro Sánchez i el líder del PP, Pablo Casado.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, assistirà al Congrés aquesta setmana per explicar quins plans té per al que queda de legislatura –després de la desfeta del PSOE a les eleccions madrilenyes– i ho farà després d’aixecar-se l’estat d’alarma i amb les crítiques d’una oposició que li reclamava mesures pactades. El ple del Congrés reprèn l’activitat parlamentària després del triomf incontestable del PP a les eleccions a la presidència de la Comunitat de Madrid i després que Sánchez no acudís a l’hemicicle des del 14 d’abril.

En aquest marc, amb un Partit Popular envalentit després de l’aclaparadora victòria d’Isabel Díaz Ayuso, amb la sortida del líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, de la política i amb uns socis parlamentaris que exigeixen al Govern de coalició complir els seus compromisos d’investidura, torna Sánchez a la sessió de control a l’executiu.

És probable que Rufián pregunti sobre l’activació de la taula de diàleg amb Catalunya

“Se sent recolzat pels espanyols?” serà la primera pregunta que afrontarà de part del líder del PP, Pablo Casado, mentre que el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, és probable que pregunti sobre si activarà la taula de diàleg.

A més, encara que alguns dels socis de Govern de coalició, com PNB, Esquerra, EH Bildu, Compromís o Més País creuen que la legislatura continuarà i que no hi haurà un avanç d’eleccions generals, ja han llançat avisos que l’Executiu de Pedro Sánchez ha “de cuidar” els seus suports parlamentaris.

Per la seua banda, amb l’objectiu d’exportar l’èxit de Madrid a tot Espanya, Pablo Casado ja ha donat instruccions per posar el partit en mode “precampanya”, mentre buscarà reagrupar més “vot anti-Sánchez” atraient seguidors de Vox. “Hem guanyat a Madrid sent el PP i continuarem així, donant la benvinguda als que vulguin sumar-se a aquest projecte de porta ampla”, van assegurar fonts de la direcció nacional del PP.

Garzón creu que el 4-M no és exportable El coordinador federal d’IU, Alberto Garzón, que va ser ratificat com a màxim responsable de la formació amb un 87% de suports, va subratllar ahir que els resultats de les eleccions madrilenyes no són “extrapolables” a nivell nacional però va advertir que les forces progressistes “no han d’abaixar la guàrdia” i han d’establir “tallafocs” davant del potencial de projectes “nacionalpopulistes” com, segons el seu parer, representa la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso.

Otegi diu que ja són l’alternativa al PNB El líder d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, va ser reelegit al càrrec aquest cap de setmana amb un suport del 88,49%. Va assegurar que la formació s’ofereix “com a alternativa” d’esquerres “amb vocació de construir un estat” basc, enfront del “model esgotat i gris” del PNB.

El president Pedro Sánchez i el líder del PP, Pablo Casado.

El president Pedro Sánchez i el líder del PP, Pablo Casado.EUROPA PRESS

tracking