SEGRE

ESCÒCIA POLÍTICA

Sturgeon posa pressió per celebrar un altre referèndum

La líder independentista veuria “totalment escandalós” que Londres ho impedís || Johnson demana una reunió urgent

La ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon.

La ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon.ANDREW MILLIGAN / PA WIRE / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, va advertir ahir que seria “totalment escandalós” que el govern britànic vetés la celebració d’un nou referèndum d’independència després de les eleccions de dijous passat, en les quals l’independentisme va ampliar encara més la representació al parlament escocès, a un escó de la majoria absoluta.

“El poble d’Escòcia ha votat per l’SNP (Partit Nacional Escocès) per la seua proposta que hi hagi un referèndum d’independència quan sigui el moment adequat”, va afirmar Sturgeon a la BBC.

“Com el 2011, quan es va arribar al (referèndum) del 2014, qualsevol Govern del Regne Unit que tingui un mínim respecte per la democràcia escocesa, senzillament, ho acceptaria i arribaria a un acord amb el Govern escocès que el situï més enllà de qualsevol dubte legal”, va argumentar.

Per la seua part, el primer ministre britànic, Boris Johnson, va convidar la ministra principal escocesa a una “cimera de nacions” del Regne Unit per tractar la situació.

Johnson va enviar una carta a Sturgeon i als màxims responsables a Gal·les, Mark Drakeford, i Irlanda del Nord, Arlene Foster i Michelle O’Neill, per convocar-los a la cita a instar-los a demostrar “esperit d’unitat i cooperació”, per reconstruir el país després de la pandèmia.

tracking