SEGRE

POLÍTICA REACCIONS

Sánchez “aprendrà dels errors” del 4-M i esgotarà la legislatura

Diu que queden 32 mesos per a eleccions i lloa la socialdemocràcia

Pedro Sánchez.

Pedro Sánchez.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va trencar ahir el silenci sobre els resultats de les eleccions celebrades fa una setmana a la Comunitat de Madrid i que van col·locar el seu partit, el PSOE, com a tercera força a l’Assemblea regional, darrere del PP i de Més Madrid, que ara liderarà l’oposició. Sánchez va instar a “aprendre dels errors” comesos amb “humilitat”, encara que va afegir que aquests comicis estaven “lligats a un territori i a un moment determinat”.

A més, va refredar la possibilitat d’un avançament electoral i va afirmar que a la legislatura li queden trenta-dos mesos per finalitzar. “El Govern espanyol està centrat en el que és important, queden trenta-dos mesos i el que volem és superar la pandèmia”, va sentenciar des d’Atenes, ciutat a la qual es va desplaçar amb motiu del VI Fòrum Econòmic de Delfos.

Sánchez va aprofitar la seua compareixença al costat del primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, per lloar el paper de la socialdemocràcia a Europa. “Els socialdemòcrates tindran cada vegada més presència el futur” perquè la pandèmia del coronavirus els ha “donat la raó”, va assegurar Sánchez.

En canvi, el seu homòleg hel·lè, conservador, va reivindicar el paper del centredreta.. D’altra banda, el president espanyol va manifestar que el pla de recuperació comunitari tindrà una dimensió històrica similar a la de la creació del mercat únic o la implantació de l’euro. “Amb el temps, la gent veurà que és un dels grans moments de la integració europea”, va concloure. Arran d’això, va explicar que un dels ensenyaments que ha proporcionat la pandèmia del coronavirus és que els estats europeus han de cooperar uns amb els altres i superar les diferències per tirar endavant.

tracking