SEGRE

SUCCESSOS GIRONA

Cau una xarxa que va falsificar 1.900 carnets de conduir

Hi ha almenys 400 detinguts

Un agent dels Mossos trasllada un dels detinguts.

Un agent dels Mossos trasllada un dels detinguts.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos i la Policia Nacional van detenir ahir almenys 400 persones en el marc d’un macrooperatiu contra una xarxa que hauria falsificat prop de 1.900 carnets de conduir a través de la base de dades de la Direcció General de Trànsit (DGT) i que operaven des de Girona.

Entre els detinguts hi ha el nucli principal de la trama compost per una desena de persones i el seu cervell, un informàtic que treballava per a la DGT. La resta són compradors d’aquests carnets de conduir falsos. L’operatiu encara segueix en marxa, per la qual cosa no es descarta que la suma total de detinguts pugui augmentar en les pròximes hores.

Durant el dispositiu, es van practicar setze entrades a Sant Feliu de Guíxols, Calonge, Llagostera, Vic i Quart. Entre aquestes, l’escorcoll de l’habitatge i del vehicle del presumpte líder de la trama.

La investigació d’aquesta trama es va iniciar al novembre arran d’una denúncia policial i fins al febrer la xarxa havia falsificat prop de 1.900 carnets de conduir. A més també oferien esborrar la penalització de punts per infraccions de trànsit i cobraven entre 4.000 i 10.000 euros depenent del servei contractat.

tracking