SEGRE

RÚSSIA VIOLÈNCIA

Vuit morts en un tiroteig en un institut a la ciutat russa de Kazan

Les forces de seguretat detenen l'atacant, un exalumne de 19 anys que “odiava a tothom” || Putin anuncia una nova normativa sobre armes de foc al país

Desenes d’ambulàncies i efectius policials als voltants de l’institut.

Desenes d’ambulàncies i efectius policials als voltants de l’institut.EFE/EPA/ANTON RAYKHSHTAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tiroteig en un institut rus va causar ahir almenys vuit morts, entre ells set menors, i una vintena de ferits. Va ocórrer a Kazan, ciutat al sud-oest del país i capital de la república del Tatarstan, de majoria musulmana.

Els menors morts són quatre nois i tres noies, mentre que l’adulta és una professora del centre educatiu. El president de la regió del Tatarstan, Rustam Minikhanov, va agregar que uns altres divuit alumnes es troben hospitalitzats amb ferides de diversa consideració, incloses de bala.

El responsable de l’assalt a l’escola 175 de Kazan és un exalumne, Ilnaz Galiàiev, de 19 anys. Galiàiev, que es va entregar sense oposar resistència a la Policia, va declarar que “odiava a tothom”.

El jove va ser expulsat l’any passat per mal rendiment. “Era un estudiant tranquil, no era conflictiu... Era respectuós amb els seus companys i amb els professors”, va declarar a l’agència oficial TASS una font de l’institut.

El portaveu de la Guàrdia Nacional de Rússia, Valeri Gribakin, va detallar que l’home que va obrir foc posseïa l’arma utilitzada de forma legal i registrada al seu nom.

En el moment del succés hi havia 714 alumnes a l’escola i uns 70 empleats, dels quals 52 professors. Imatges publicades a les xarxes socials mostraven alumnes fugint de l’escola, alguns saltant per les finestres de l’edifici, de quatre pisos. La majoria van ser evacuats a un jardí infantil veí.

Les autoritats del Tatarstan van decretar que avui dimecres sigui una jornada de dol per commemorar les víctimes del tiroteig. “Per decisió del president de la república el 12 de maig es decreta dia de dol al Tatarstan”, va dir la portaveu de la presidència regional, Lilia Galimova.

D’altra banda, el president de Rússia, Vladímir Putin, va traslladar les seues “profundes condolences” a les famílies dels morts en el tiroteig, segons va informar el portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, en roda de premsa.

Així mateix, va anunciar que es revisarà la normativa de permisos de tinença d’armes i el tipus d’armes que pot adquirir la població.

tracking