SEGRE

ISRAEL

Israel destrueix les oficines de mitjans d'informació internacionals en Gaza

Les agències de notícies Associated Press o la cadena panàrab Al Jazeera són alguns dels mitjans internacionals que s'han vist afectats pels atacs a la Franja de Gaza || Els ocupants van rebre una ordre de desallotjament abans de produir-se l'atac

Israel destrueix les oficines de mitjans d'informació internacionals en Gaza

Israel destrueix les oficines de mitjans d'informació internacionals en GazaZUMA Wire/dpa Ashraf Amra/APA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Exèrcit israelià ha destruït les oficines de diversos mitjans d'informació internacionals, entre ells l'agència de notícies Associated Press o la cadena panàrab Al-Jazira a la Franja de Gaza.

L'atac s'ha realitzat contra l'edifici Al Yalá, un dels més alts de l'enclavament, que havia estat desallotjat perquè l'Exèrcit israelià hauria emès una hora abans un avís d'evacuació a l'amo de l'edifici, Abú Husam. La demolició de l'edifici, captada per les imatges de televisió, ha estat posteriorment confirmada per la productora d'Al-Jazira Liná al Safin en el seu compte de Twitter. Minuts després, l'Exèrcit israelià ha confirmat la seua responsabilitat en la destrucció de l'edifici.

La raó, esgrimeix, és que la torre allotjava "actius militars" utilitzats per l'ala d'intel·ligència militar del moviment islamista Hamàs. Així doncs, l'Exèrcit israelià acusa Hamàs d'"amagar-se darrere" de les oficines dels mitjans de premsa a la torre d'Al Yalá i "utilitzar els seus inquilins com a escuts humans", al·legant que "l'edifici contenia actius pertanyents a la intel·ligència militar" del moviment islamista. "El grup terrorista Hamàs ubica intencionalment els seus actius militars als cors de la població civil a la Franja de Gaza", ha afegit en un comunicat recollit per 'Times of Israel', en el que recorda que va advertir els que estaven a l'edifici abans de l'atac i diu que els va donar prou temps per evacuar.

Aquest incident va tenir lloc poc després que les milícies palestines de Gaza llancessin una ràfega de coets cap a Tel-Aviv, la majoria dels quals van ser interceptats encara que un d'ells va impactar en la propera Ramat Gan, on un home de cinquanta-cinc anys va resultar mort i 13 persones van resultar ferides. Els atacs van ser tan sols dos dels múltiples que es van registrar durant aquest dissabte, inclosos nombrosos trets de coets cap a les comunitats israelianes limítrofes a Gaza i diversos bombardejos israelians sobre el que van descriure com a objectius militars de Hamàs.

Aquests episodis van elevar a almenys 140 la quantitat de palestins morts en Gaza des del començament d'aquesta escalada bèl·lica dilluns, incloent-hi 40 nens, i que se sumen als 1.000 ferits registrats fins ara. A Israel, d'altra banda, són 10 les víctimes fatals, vuit d'elles per impacte de coets i dos que van morir per caigudes mentre corrien a protegir-se en refugis antiaeris. La xifra de ferits a Israel fins al moment va superar avui els 250.

Tot això té lloc mentre el sotssecretari adjunt per a Assumptes Palestins i Israelians del Departament d'Estat d'EE .UU., Hady Amr, es troba a la regió per intentar mediar entre les parts, després de la visita aquesta setmana de delegacions egípcies, que no van aconseguir gestionar un alto al foc durant les seues reunions tant en Gaza com a Tel Aviv.

tracking