SEGRE

CORONAVIRUS

Les vacunes redueixen els ingressos i morts en més del 90%, segons un estudi italià

És el primer d’aquest tipus realitzat per un país de la Unió Europea sobre l’impacte real de la immunització i ha pres com a referència a 13,7 milions de persones vacunades amb almenys una dosi

Les vacunes redueixen els ingressos i morts en més del 90%, segons un estudi italià

Les vacunes redueixen els ingressos i morts en més del 90%, segons un estudi italiàEFE/EPA/CLAUDIO PERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El risc que un pacient adult sigui hospitalitzat o mori per encomanar-se de covid-19 es redueix en més d’un 90% cinc setmanes després d’haver iniciat el cicle de vacunació, segons un estudi publicat avui per l’Institut Nacional de Salut (ISS) d’Itàlia i el Ministeri italià de Sanitat.

És el primer d’aquest tipus realitzat per un país de la Unió Europea sobre l’impacte real de la seua campanya d’immunització i ha pres com a referència a 13,7 milions de persones vacunades amb almenys una dosi entre el 27 de desembre de 2020 (dia d’inici de la campanya de vacunació a Itàlia) i el 3 de maig de 2021.

La investigació mostra "que el risc d’infecció per SARS-CoV-2, hospitalització i mort disminueix progressivament després de les dues primeres setmanes". L’anàlisi afegeix, a més, que "a partir dels 35 dies posteriors a l’inici del cicle de vacunació, hi ha una reducció del 80 % de les infeccions, del 90 % de les hospitalitzacions i del 95 % de les morts; aquests efectes són similars tant en homes com en dones i en persones de diferents grups d’edat".

El president de l’ISS, Silvio Brusaferro, va assenyalar en una nota que aquestes dades "confirmen l’efectivitat de la vacunació i la necessitat d’assolir ràpidament cobertures altes en tota la població per sortir de la pandèmia gràcies a aquesta eina fonamental".

De les gairebé 14 milions de persones incloses en l’estudi, el 95 % de les que havien rebut les vacunes de Pfizer o Moderna havien completat el cicle, mentre que no ho havien fet cap de les que havia rebut la primera dosi de AstraZeneca.

El país ha inoculat ja 26.682.630 dosi i 8.370.461 persones estan immunitzades amb la pauta completa d’aquests fàrmacs contra la Covid.

tracking