SEGRE

PANORAMA

Palestina demana a l'ONU que condemni a Israel i aturi la seva "agressió"

Palestina demana a l’ONU que condemni a Israel i aturi la seva "agressió"

Palestina demana a l'ONU que condemni a Israel i aturi la seva

Palestina demana a l'ONU que condemni a Israel i aturi la seva "agressió"EFE/EPA/ALAA BADARNEH /Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre palestí d’Exteriors, Riyad al Malki, va denunciar aquest diumenge davant de l’ONU els atacs israelians sobre Gaza i va demandar la comunitat internacional que els condemni i prengui mesures per aturar aquesta "agressió" i per acabar amb l’"apartheid" creat per les autoritats israelianes.

"No hi ha paraules per descriure els horrors que la nostra gent està patint", va dir Al Malki en una intervenció per videoconferència davant del Consell de Seguretat de Nacions Unides, que es va reunir d’urgència per abordar la crisi a l’Orient Mitjà.

El cap de la diplomàcia palestina va destacar l’alt nombre de víctimes civils, inclosos molts nens, que estan deixant els bombardejos israelians en Gaza i va acusar al món de ser, d’alguna manera, còmplice.

"Cada vegada que Israel sent un líder estranger parlar del seu dret a defensar-se, s’envalenteix encara més per continuar assassinant famílies senceres mentre dormen", va assegurar.

"Quants civils palestins assassinats fan falta per a una condemna?", es va preguntar Al Malki, que va acusar Israel de cometre "crims de guerra i crims contra la humanitat".

En aquest sentit, el ministre es va preguntar què tenen dret a fer els palestins per resistir i defensar-se: "és la violència quan la cometen els palestins terrorisme i quan la comet Israel defensa pròpia?", va apuntar.

Al Malki va enumerar tota una sèrie de mesures que la comunitat internacional podria prendre per frenar a Israel, des del desplegament de forces de protecció a la imposició d’un embargament d’armes, i va demandar a les potències del Consell de Seguretat que assumeixin la seua responsabilitat per impulsar la pau.

Segons el ministre, els palestins han triat la via pacífica per aconseguir la seua independència i llibertat, però no es pot esperar que visquin indefinidament sota una ?ocupación il·legal? i el ?apartheid? impost per Israel.

Segons va dir, el conflicte no es resoldrà mentre no es garanteixi que "Israel paga un preu per l’ocupació en lloc d’emportar-se els seus beneficis" i es deixi d’exigir als palestins que coexisteixin amb "els seus ocupadores".

"La nostra gent mai no es rendirà o renunciarà als seus drets. La llibertat palestina és l’única via a la pau i, ja que la pau és responsabilitat d’aquest Consell, ajudar a aconseguir la llibertat de Palestina és el seu deure legal i moral", va concloure.

tracking