SEGRE

Aragonès i Sànchez van forjar l'acord aquest cap de setmana en dos masies

Es van reunir dissabte i diumenge durant pràcticament 20 hores per desencallar les negociacions

Pere Aragonès, candidat a la investidura, i Jordi Sànchez, dirigent de JxCat, junts, aquesta setmana.

Pere Aragonès, candidat a la investidura, i Jordi Sànchez, dirigent de JxCat, junts, aquesta setmana.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat en funcions i candidat d’ERC a la Presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, van forjar l’acord del nou Govern després de reunir-se aquest cap de setmana a dos masies.

Fonts coneixedores de les reunions del cap de setmana han explicat que dissabte Aragonès i Sànchez, que ha sortit de la presó aquests dies amb un permís penitenciari, es van trobar en Soler de n’Hug, la masia familiar del vicesecretari general de Vertebració Territorial i Partit Obert d’ERC, Isaac Peraire, a Prats de Lluçanès (Barcelona).

Segons aquestes fonts, les reunions van començar les 10.00, van menjar allà i les converses es van allargar fins les 20.30, encara que en alguns moments "van sortir a fer un volt per la finca".

Aquell dissabte al matí Aragonès i Sànchez van abordar l’estratègia independentista i després de menjar van començar a parlar del programa del nou Executiu i de l’estructura del Govern, però tenint encara temes per tancar es van citar a continuar la conversa diumenge.

El lloc escollit per al segon dia de reunió va ser l’antiga masia de Can Magarola, a Alella (Barcelona), i van estar negociant des de les 9.30 fins les 18.00 hores, amb dinar inclòs.

Les fonts ja citades han apuntat que durant els dos dies "de tant en tant es feia una aturada de la reunió per sortir a fer trucades", i diumenge a la masia d’Alella van tancar l’estructura de Govern i van deixar el pacte a punt per portar-lo aquest dilluns a les executives dels dos partits.

Curiosament, aquell diumenge al matí Peraire va informar per Twitter que a la masia en la qual dissabte Aragonès i Sànchez s’havien començat a endurir l’acord s’havia produït un incendi per un curtcircuit en un tractor dins d’un cobert.

D’aquesta manera, els dos dirigents van desbloquejar la investidura i la formació del Govern després de 87 dies de negociacions entre ambdós partits, ja que la primera reunió que va transcendir entre els equips negociadors d’ERC i Junts després de les eleccions catalanes del 14 de febrer es va fer el 19 d’aquell mes.

Després dels comicis ambdós partits van designar els seus equips negociadors que s’han reunit al llarg d’aquests tres mesos: Marta Vilalta, Sergi Sabrià, Josep Maria Jové i Laura Vilagrà formaven el d’ERC, mentre que en el de Junts, liderat per Jordi Sànchez, hi havia Elsa Artadi, Josep Rius, Francesc Dalmases i Míriam Nogueras.

Durant aquest temps, les converses entre els dos equips negociadors s’han bloquejat en diverses ocasions i fins i tot es van arribar a celebrar dos trobades a la presó de Lledoners (Barcelona), en les quals va participar Aragonès.

Finalment, i després que la setmana passada es trenquessin les negociacions, aquest cap de setmana Aragonès i Sànchez, que havien mantingut contactes permanents durant aquest període, han acabat segellant l’acord, que s’ha anunciat en un comunicat conjunt emès a les 7.40 hores, que no podia publicar-se fins a les 8.00.

tracking