SEGRE
Durant els últims vuit dies, a Gaza els bombardejos de l'Exèrcit israelià

Vuitè dia de bombardejos israelians a GazaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Exèrcit d’Israel va bombardejar intensament la matinada d’aquest dilluns –vuitè dia de conflicte– la Franja de Gaza, on diumenge van morir 42 civils, mentre que les milícies de Hamas i la Gihad Islàmica van llançar els seus coets contra poblacions properes a la frontera israeliana, en tant que el Consell de Seguretat de l’ONU va mostrar la seua incapacitat per emetre un missatge a causa del sòlid suport dels Estats Units a les tesis israelianes.

Aquesta matinada 54 caces israelians han atacat nou habitatges d’alts càrrecs del moviment islamista Hamàs i 15 quilòmetres de xarxa de túnels subterranis, coneguda com a "Metro", en la que assegura s’amaguen els alts caps de les milícies islamistes, principals objectius de les ofensives militars israelianes.

Tanmateix, el conflicte està tenint un alt cost en la població civil de la superpoblada franja de Gaza, on fins el moment han perdut la vida almenys 197 palestins, inclosos 58 menors i 34 dones, i els ferits superen els 1.235, segons dades del Ministeri de Sanitat gazatí.

Entre les files dels milicians Israel estima que n’ha matat 75 de Hamàs i "dotzenes" de la Gihad Islàmica en els seus múltiples atacs.

En el costat d’Israel aquest diumenge no hi va haver morts. Fins ara, 10 persones van morir: vuit –entre elles dos menors– per impactes de coets, i dos després de caure quan corrien a refugiar-se. Gairebé 300 israelians van resultar també ferits.

INTENTS DE CALMA I AVÍS DE NETANYAHU

Diumenge, setè dia de la pitjor escalada bèl·lica des de 2014, es va viure un constant intercanvi de foc entre les milícies i l’Exèrcit israelià, sense que a la regió transcendissin detalls oficials d’avenços cap a una possible treva que els EUA i altres actors busquen impulsar.

El secretari general de l’ONU, António Guterres, va subratllar que la prioritat és que s’aturi la violència com més aviat millor a la zona. Hady Amr, enviat del president dels EUA, Joe Biden, que busca calmar la situació, té previst entrevistar-se avui amb el president palestí, Mahmud Abás, que només governa en parts de Cisjordània ocupada.

A aquest tauler, s’afegeix que els Estats Units no tenen contacte directe amb el moviment islamista Hamàs, que governa en Gaza, en considerar-lo una organització terrorista.

Mentre les parts diplomàtiques busquen vies de sortida pacífica en aquest desigual conflicte, el primer ministre israelià, Benjamín Netanyahu, va instar aquest diumenge a seguir amb els atacs de represàlia contra els grups islamistes Hamàs i Gihad Islàmica, que van llançar més de 3.150 coets des de dilluns passat. D’aquests, 460 van fallar i van caure dins de l’enclavament, i la majoria que van arribar a territori israelià van ser interceptats pel sistema antimíssils Cúpula de Ferro, amb una efectivitat del 90%.

Netanyahu va assegurar que Israel exigeix que Hamàs pagui "preus molt alts per la seua intolerable agressió" i va advertir que la campanya actual "encara portarà temps".

ISRAEL VA DESTRUIR 76 EDIFICIS I VA DANYAR 725 HABITATGES A GAZA

Durant els últims vuit dies, a Gaza els bombardejos de l’Exèrcit israelià "han destruït 76 edificis", unes 725 habitatges "han patit danys importants" i unes altres 4.134 "danys menors", segons dades de l’Oficina de l’ONU per a la Coordinació d’Assumptes Humanitaris. Escoles, carreteres i altres infraestructures també van ser danyades.

L’Agència de l’ONU per als refugiats palestins (UNRWA) va informar que més de 38.000 persones es van refugiar en les seues escoles després d’evacuar les seues llars per temor d’atacs aeris.

tracking