SEGRE

PROCÉS JUSTÍCIA

L'Audiència arxiva la causa sobre la

Judici - El primer adult jutjat a l’Audiència de Barcelona pels disturbis postsentència de l’1-O va negar ahir haver llançat pedres als policies. La fiscalia li demana set anys de presó per desordres públics i atemptat contra l’autoritat ...

Judici - El primer adult jutjat a l’Audiència de Barcelona pels disturbis postsentència de l’1-O va negar ahir haver llançat pedres als policies. La fiscalia li demana set anys de presó per desordres públics i atemptat contra l’autoritat ...ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional va arxivar el mes de juliol passat la causa en la qual s’investigava la suposada presència d’espies russos a Catalunya poc abans del referèndum de l’1-O, al no trobar indicis mínims de delicte, segons va informar ahir eldiariocom. La investigació, instruïda en secret el novembre del 2019 i tancada nou mesos després de la mateixa manera, pretenia indagar en els presumptes vincles entre Moscou i una sèrie d’activistes independentistes catalans a partir del viatge Barcelona, el setembre del 2017, d’un suposat general de la intel·ligència russa.

L’origen d’aquesta causa, oberta al Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional el novembre del 2019, va ser un informe de la Policia Nacional, que avisava d’una presumpta ingerència russa en el procés i demanava l’obertura de diligències. Nou mesos després, el juliol del 2020, el jutjat va dictar un acte d’arxivament de les actuacions d’acord amb el criteri de la Fiscalia.

En un dur escrit del seu tinent fiscal, Miguel Ángel Carballo, va retreure als agents que en aquest temps només havien aportat un testimoni d’un confident i enllaços a informacions de mitjans o internet. El vincle entre l’espionatge rus i el procés era, segons creia la policia, l’empresari Oriol Soler, detingut el novembre dins de l’operació Volhov, de presumpte finançament irregular de l’1-O.

tracking