SEGRE

SUCCESSOS EXPLOSIUS

Demanen 45 anys de presó per un home acusat d'intentar matar els seus veïns fent explotar una bombona de butà a Tarragona

La bombona de butà baixa dimarts un 4,94 %, fins els 13,27 euros

La bombona de butà baixa dimarts un 4,94 %, fins els 13,27 eurosEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Tarragona demana 45 anys de presó per un home acusat d'intentar matar els seus veïns fent explotar una bombona de butà. Els fets van passar el juliol del 2019 als Pallaresos (Tarragonès).

Segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, l'home va fer esclatar una bombona al seu dormitori, que era just a sobre del dormitori dels veïns als quals volia assassinar perquè s'hi havia discutit dies abans.

L'explosió va provocar un incendi i diversos danys a l'immoble, però les víctimes -una parella i el seu fill- van resultar il·leses. L'acusat va estar en presó provisional durant deu mesos i té diagnosticades malalties mentals, motiu pel qual el ministeri fiscal també demana el seu internament en un centre psiquiàtric.

L'home vivia al primer pis d'un edifici de dues plantes i segons apunta la fiscalia volia acabar amb la vida dels seus veïns de la planta baixa, una parella amb un fill.

El fiscal sosté que per fer-ho va col·locar una bombona de butà a la seva habitació a quarts de tres de la matinada i en va fer sortir el gas. Un cop se'n va acumular, va encendre un encenedor i es va refugiar a la terrassa, "mentre deixava que la bombona explotés amb la finalitat de causar la mort dels seus veïns".

Efectivament, la bombona va esclatar i va provocar un incendi que va afectar el seu pis, fins al punt que va caure una paret i va caldre la intervenció dels Bombers. Els veïns de la planta baixa, per la seva banda, es van despertar i van poder abandonar l'immoble sense patir conseqüències físiques.

Els desperfectes es van quantificar en 51.590 euros a l'habitatge i en 16.422 euros més al mobiliari. El fiscal remarca en el seu relat que l'acusat pateix malalties mentals i que en el moment dels fets "les seves capacitats cognitives i volitives es trobaven seriosament afectades".

Segons el ministeri públic l'intent de matar els veïns mitjançant l'explosió de la bombona de butà és constitutiu de tres delictes d'assassinat en grau de temptativa, pels quals demana set anys de presó per cadascun, així com també un màxim de quinze anys d'internament en un centre psiquiàtric per cada delicte.

A més, afegeix dos delictes d'assassinat més en grau de temptativa, en concurs ideal, pel delicte d'incendi amb perill per a la vida i integritat física. Per aquest supòsit també demana set anys de presó i quinze anys d'internament en un centre psiquiàtric per cadascun.

Finalment, pel delicte d'incendi amb perill per la vida i la integritat física de les persones reclama deu anys de presó i un màxim de vint d'internament en un psiquiàtric.En concepte de responsabilitat civil, demana que l'acusat indemnitzi el propietari del seu pis i l'asseguradora -que va avançar 15.000 euros- amb 51.590 euros; amb 16.422 euros els veïns pels danys al mobiliari i 3.000 euros més a cadascun d'ells per danys morals.

tracking