SEGRE

El Govern espanyol, sobre la situació a Ceuta: "És un assalt i no una crisi migratòria"

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, acompanyat de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo i el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, a la seua arribada a la sessió de control d'aquest dimecres al Congrés.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, acompanyat de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo i el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, a la seua arribada a la sessió de control d'aquest dimecres al Congrés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol considera que l’arribada massiva d’uns 8.000 migrants de forma irregular a Ceuta, procedents del Marroc, és un assalt a la frontera i no una crisi migratòria. Fonts de l’Executiu de Pedro Sánchez parlen d’assalt i el mateix president ha negat aquest dimecres al Congrés que el succeït sigui una crisi migratòria, encara que s’ha limitat a assenyalar que és una crisi "d’un altre tipus", provocada, segons el seu parer, per la falta de control de la frontera per part de Rabat.

Així ho ha sostingut el cap de l’Executiu en resposta a una pregunta de la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, durant la sessió de control al Govern central, en la que també ha assenyalat que Espanya compta amb el "suport inequívoc" de totes les autoritats europees davant d’una falta de respecte que no és només a Espanya sinó també al conjunt d’Europa.

Després de l’arribada de més de 8.000 migrants a Ceuta de forma irregular, entre ells uns 1.500 menors, i després que Espanya hagi tornat ja a 4.800 persones a territori marroquí, el Govern espanyol considera que la situació està ja normalitzant-se.

Referent a la relació diplomàtica amb el Marroc, l’Executiu recalca que aquest continua sent un país veí i un amic important d’Espanya, i confia en la tornada de l’ambaixadora marroquina, Karima Benyaich, que aquest dimarts va ser cridada a consultes poc després que fos convocada a la seu del Ministeri espanyol d’Afers Exteriors.

Davant de l’escalada de tensió amb Rabat, Sánchez ha demanat a totes les forces polítiques, especialment a les del grup conservador, "un plus de responsabilitat", després de rebre fortes crítiques de PP i Ciutadans a la seua política exterior.

tracking