SEGRE

CRIM JUSTÍCIA

Reobren el cas d'Helena Jubany per revisar l'ordinador

Helena Jubany.

Helena Jubany.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutjat de Sabadell ha tornat a reobrir la causa per la mort d’Helena Jubany, la bibliotecària de Mataró assassinada el 2001, i ha ordenat a la Policia Nacional que analitzi l’ordinador de la víctima. El cas es va arxivar el 2005 i, malgrat que es va reobrir l’any passat, l’Audiència de Barcelona el va tornar a tancar a començaments de març.

Ara, tanmateix, s’haurien trobat noves proves que justifiquen que es continuï investigant. En una interlocutòria, el jutjat demana analitzar el disc dur de l’ordinador de la jove, on hi hauria converses amb una tercera persona els mesos anteriors al crim.

Segons va assenyalar la Fiscalia, el seu contingut podria “dirigir la investigació” cap al presumpte responsable de la seua mort. En aquests xats, Jubany explica que una persona l’està assetjant.

Hi ha un noi, diu, que la “persegueix” per tot arreu i que “sap coses” sobre la seua intimitat. També explica que sospita que aquesta persona podria ser darrere dels anònims que va rebre abans del crim, amb aliments enverinats i assenyala que era “un professor d’enginyeria o alguna cosa així”.

Les converses són de tres mesos abans que fos llançada des del terrat d’un bloc de pisos on també vivien dos amics, i que ja va ser investigat.

tracking