SEGRE

POLíTICA

Vox diu que deixarà de donar suport al govern andalús si acull a menes marroquins

El portaveu parlamentari de Vox, Manuel Gavira, durant un ple del Parlament andalús a Sevilla.

Vox diu que deixarà de donar suport al Govern andalús si acull a menes marroquinsEFE/José Manuel Vidal/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu de Vox al Parlament andalús, Manuel Gavira, ha afirmat aquest dimecres que el seu grup deixarà de donar suport al Govern andalús si la comunitat acull els menors no acompanyats que estan arribant a Ceuta des del Marroc, una cosa que aquesta formació "no consentirà".

En roda de premsa el portaveu ha exigit a més la dimissió de la consellera d’Igualtat, Polítiques Socials i Conciliació, Rocío Ruiz, per afirmar que Andalusia "està esperant" l’arribada d’aquests menors "vulnerables" i que la Junta "està treballant ja per atendre’ls".

"Que dimiteixi, que se’n vagi a casa seua i allà esperi als que vulgui", ha dit Gavira, que ha citat el president de la Junta, Juanma Moreno, a "assumir les conseqüències" de les paraules de Ruiz i la destitueixi per "estar fent una crida a la immigració il·legal".

Segons el portaveu de Vox, les declaracions de la consellera "no són de rebut" perquè el que està passant "no és una qüestió humanitària, sinó una invasió que està patint Espanya" i "una agressió a la seua integritat territorial".

Per això ha considerat l’actitud de Ruiz "molt greu" i ha situat la decisió sobre el seu futur "a la teulada de la presidència de la Junta", alhora que ha advertit a Moreno que serà responsable de la "inseguretat" que puguin provocar aquests menors si arriben a la comunitat.

Després d’assenyalar que en la immigració il·legal "cal ser ferm i contundent, ja que les polítiques toves no donen resultat", Gavira ha esgrimit que, segons una directiva de la Unió Europea, els menors no acompanyats "poden retornar i ser expulsats", per la qual cosa ha subratllat que aquesta actuació té "empara legal".

"Es pot expulsar i aquestes són les normes que cal complir", ha emfatitzat sobre els menes el portaveu de Vox, que ha conclòs: "A Andalusia no els volem".

tracking