SEGRE

EUA NOVA YORK

Fiscalia obre una investigació criminal contra l'empori de Donald Trump

Donald Trump, el dia que va abandonar la presidència dels EUA.

Donald Trump, el dia que va abandonar la presidència dels EUA.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Nova York ha anunciat l’obertura d’una investigació criminal contra l’organització Trump, l’empori de l’expresident nord-americà Donald Trump, ja que les indagacions obertes per possibles delictes fiscals inclouen la presumpta comissió de crims. La Fiscalia ha estat investigant possibles delictes del conglomerat empresarial de Trump pel que fa a la recerca de préstecs i beneficis fiscals, si bé un portaveu de l’oficina ha indicat a la cadena de televisió nord-americana ABC que les indagacions són ara de “caràcter criminal”.

“Hem informat l’organització Trump que la nostra investigació sobre la investigació no és ja purament civil en la seua naturalesa”, va afirmar Fabien Levy, portaveu de la fiscal general de Nova York, Letitia James.

L’expresident dels EUA va assegurar que aquesta investigació contra el seu conglomerat empresarial és una cacera de bruixes dels demòcrates que no volen que es postuli de nou a la presidència el 2024.

Trump va criticar al febrer la investigació “feixista” i impulsada “per motius polítics” sobre possibles delictes fiscals personals i del seu empori, després que el Tribunal Suprem desestimés el seu recurs per evitar l’entrega de les seues declaracions fiscals.

tracking