SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA

Investiguen un possible crim masclista a Lleó

Després de trobar el cadàver d'una dona desapareguda que va denunciar l'ex || Si es confirma seria el cinquè en una setmana

La Guàrdia Civil a la zona en la qual es va trobar el cos.

La Guàrdia Civil a la zona en la qual es va trobar el cos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va trobar ahir el cos sense vida de Cristina Ramos, una dona de trenta-quatre anys desapareguda des de dijous a Montejos del Camino, al municipi lleonès de Valverde de la Virgen, fora de la zona en la qual la buscaven des que la família va denunciar-ne la desaparició. La dona s’estava separant de la seua parella, a la qual havia denunciat per violència de gènere i sobre el qual requeia una ordre d’allunyament, de manera que els investigadors no descarten que pogués tractar-se d’un cas de violència de gènere, encara que de moment i a l’espera que se li realitzi l’autòpsia totes les hipòtesis continuen obertes.

La família va perdre la pista a Cristina dijous passat, quan després de deixar el fill al col·legi va avisar que se n’anava a donar un passeig amb bicicleta. Si finalment es confirmés que es tracta d’un crim masclista, ja serien cinc les dones assassinades aquesta setmana en mans de la parella o exparella, i 1.092 des de l’any 2003, quan es van començar a comptar oficialment.

El ministeri d’Igualtat posarà en marxa un pla per millorar la protecció de les víctimes

Dilluns un home va escanyar presumptament la seua exparella, que estava embarassada de quatre mesos, i el seu fill de set anys a Mallorca. La dona l’havia denunciat en dos ocasions.

Dimarts, amb poques hores de diferència, es va trobar el cadàver d’una dona de cinquanta-dos anys que havia estat assassinada a trets pel seu nòvio a la localitat tarragonina de Creixell, i el d’una dona de quaranta-dos anys que va ser apunyalada pel seu marit a Corbera del Llobregat. En tots dos casos els homes es van treure la vida. Dijous, a Astúries, un home es va entregar a la policia després d’haver assassinat la seua parella d’un tret.

Després d’una setmana negra, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, que va reunir el Pacte d’Estat contra la violència de gènere, va assegurar que es posarà en marxa un pla per a la millora i modernització de les eines i accions que tenen les administracions per a la protecció i atenció de les víctimes d’aquesta xacra.

tracking