SEGRE

PRÒXIM ORIENT VIOLÈNCIA

L'ONU apunta a crims de guerra d'Israel a Gaza

Nacions Unides demana diners per reconstruir les infraestructures palestines || Netanyahu i Hamas intentaran consolidar la treva

Un home inspecciona els danys en una aula escolar a Gaza.

Un home inspecciona els danys en una aula escolar a Gaza.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Alta Comissionada de l’ONU per als Drets Humans, Michelle Bachelet, va advertir ahir que els bombardejos llançats aquest mes per les Forces de Defensa d’Israel sobre la Franja de Gaza, que es van saldar amb la mort de més de 60 nens, van poder ser “indiscriminats” i “desproporcionats” i, per tant, constituir crims de guerra.

Bachelet va exposar davant del Consell de Drets Humans de l’ONU un informe de la seua oficina que xifra en 242 els palestins morts a Gaza pels últims atacs israelians –“entre ells 63 nens”–, en diversos “milers” els ferits i en 74.000 els desplaçats.

A Cisjordània, 28 palestins, inclosos cinc nens, van perdre la vida en el marc d’aquestes tensions. En el costat israelià, es compten deu víctimes mortals, entre ells dos nens, va incidir Bachelet.

Per la seua part, la coordinadora humanitària de l’ONU per als territoris palestins ocupats, Lynn Hastings, va fer una crida a la comunitat internacional per recaptar 95 milions de dòlars amb l’objectiu de reconstruir les infraestructures danyades pels bombardejos.

D’altra banda, Israel i el moviment islamista Hamas enviaran en els propers dies al Caire delegacions d’alt rang per assentar els termes de la treva, mediada per Egipte, a la qual es van comprometre fa una setmana per posar fi a onze dies d’escalada bèl·lica.

tracking