SEGRE

ÀFRICA JUDICI A LA HISTÒRIA

Alemanya admet el seu passat genocida a la Namíbia colonial

El ministre Heiko Maas.

El ministre Heiko Maas.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alemanya va anunciar ahir que indemnitzarà Namíbia amb 1.100 milions d’euros després d’haver reconegut com a genocidi les atrocitats comeses contra les ètnies herero i nama a l’actual Namíbia durant l’època colonial.

Els historiadors afirmen que uns 65.000 dels 85.000 herero i almenys 10.000 dels 20.000 nama van ser assassinats sota l’imperi alemany en el que llavors es deia Àfrica Sud-occidental Alemanya entre els anys 1884 i 1915. “Com a gest de reconeixement per l’incommensurable sofriment infligit a les víctimes, volem donar suport a Namíbia i als descendents de les víctimes amb un programa substancial de 1.100 milions d’euros per a la reconstrucció i el desenvolupament”, va explicar el ministre d’Afers Exteriors alemany, Heiko Maas.

Alemanya ha anunciat que ajudarà Namíbia amb un paquet de 1.100 milions d’euros

Tots dos països havien acordat anteriorment una declaració política després de gairebé 6 anys de negociacions, i a pesar que els governs ara estan d’acord, el document encara no s’ha firmat.

L’Executiu alemany planeja classificar les matances com a genocidi des de la perspectiva actual com part de l’acord. El president alemany, Frank-Walter Steinmeier, també demanarà oficialment el perdó en una cerimònia al Parlament de Namíbia.

Els 1.100 milions d’euros es destinaran principalment a recolzar projectes a les zones d’assentament dels herero i els nama. El Govern alemany també va subratllar que el seu reconeixement del genocidi i la creació del fons d’ajuda no donarà lloc a cap reclamació legal d’indemnització, i afirmen que és una qüestió d’obligació política i moral.

tracking