SEGRE

COMMEMORACIÓ POLÈMICA

Borràs rebutja acudir a un acte de l'exèrcit pel discurs del rei el 3-O

A través d'una carta en la qual també demana als militars que abandonin el Bruc

El rei Felip VI passa revista a les tropes durant la celebració del Dia de les Forces Armades.

El rei Felip VI passa revista a les tropes durant la celebració del Dia de les Forces Armades.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, va rebutjar ahir assistir a l’acte de celebració del Dia de les Forces Armades a Barcelona en repulsa al discurs que el rei Felip VI va oferir el 3 d’octubre del 2017, després de l’1-O, en el qual considera que, com a cap de l’Exèrcit, “va encoratjar la repressió” contra Catalunya.

Borràs va declinar la invitació a assistir a l’esdeveniment en una carta remesa a l’inspector general de l’Exèrcit, Fernando Aznar Ladrón de Guevara, en què també li va reclamar que les Forces Armades abandonin la caserna del Bruc i cedeixi aquest espai als ciutadans de Barcelona i Catalunya, “que realment ho mereix”. La presidenta de la Cambra catalana va justificar la seua negativa argumentant que, com a representant d’“una institució que és seu de la sobirania popular de Catalunya”, no pot acceptar la “posició del cap de l’Estat” després del referèndum de l’1-O, quan “no només no va complir la seua funció d’arbitrar el conflicte, sinó que va aplaudir i fins i tot va encoratjar la repressió” contra uns ciutadans que exercien el dret a decidir el seu futur com “homes i dones lliures”.

Ciutadans va anunciar que demanarà la reprovació de Borràs al Parlament per la “insolència”.

Felip VI presideix un “tímid” homenatge als caiguts

El rei Felip VI i la reina Letícia van presidir ahir els actes centrals del Dia de les Forces Armades a Madrid, que “tímidament” va tornar a sortir al carrer per atansar-se als ciutadans després de ser cancel·lat l’any passat per la pandèmia.

L’acte, al qual van acudir també la ministra de Defensa, Margarita Robles; el d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, els membres de la cúpula militar; la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l’alcalde José Luis Martínez Almeida, va homenatjar els militars caiguts i va comptar amb una petita desfilada.

Robles va felicitar i va agrair a tots els integrants de les Forces Armades la seua entrega i compromís en un any advers. A més, va aprofitar l’ocasió per exigir al Marroc “respecte” pel que fa a les fronteres i va avisar que “no és acceptable” l’ús de menors per “burlar-se’n”, vulnerant el dret internacional i també l’humanitari.

tracking