SEGRE

Una desena d'eurodiputats pregunta a Brussel·les si la llibertat d'expressió "empara" ideologies com el franquisme

Els eurodiputats porten a la Comissió Europea la proposta d'informe del CGPJ sobre la Llei de Memòria Democràtica

Imatge de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí

Una desena d'eurodiputats pregunta a Brussel·les si la llibertat d'expressió "empara" ideologies com el franquismeNAZARET ROMERO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena d'eurodiputats han portat a la Comissió Europea la proposta d'informe sobre la Llei de Memòria Democràtica del CGPJ que qüestiona que aquesta pugui il·legalitzar fundacions per apologia del franquisme. En una carta, els eurodiputats pregunten a l'executiu europeu si "la llibertat d'expressió empara ideologies totalitàries com el franquisme".

En el text, els eurodiputats apunten que aquesta proposta d'informe és contrària a la resolució aprovada per l'Eurocambra el 2018 sobre l'auge de la violència neofeixista a Europa i pregunten a la Comissió Europea si "contravé" la decisió marc del Consell sobre la lluita contra determinades formes i manifestacions de racisme i xenofòbia mitjançant el dret penal.

Entre els eurodiputats que han fet arribar la pregunta a la Comissió Europea hi ha el dels comuns Ernest Urtasun, els d'ERC Diana Riba i Jordi Solé i els de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

tracking