SEGRE

EUA POLÍTICA

Biden suspèn les perforacions de petroli i gas en zones de l'Àrtic

Acció de Trump abans de deixar la presidència

El president dels EUA, Joe Biden, a l’arribar a Tulsa.

El president dels EUA, Joe Biden, a l’arribar a Tulsa.EFE/EPA/YURI GRIPAS / POOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Joe Biden, ha decidit suspendre els arrendaments de petroli i gas en el denominat Refugi Nacional de Vida Silvestre de l’Àrtic, amb la qual cosa corregeix una de les decisions més polèmiques preses per l’anterior administració de Donald Trump en matèria mediambiental. Així ho decreta l’ordre publicada aquest dimarts pel Departament d’Interior sobre un assumpte que enfronta demòcrates i republicans des de fa quatre dècades i que podria acabar als tribunals.

L’administració Trump va subhastar el dret a perforar la plana costanera del refugi, llar de centenars de milers de caribús i ocells aquàtics migratoris, així com dels ossos polars del sud del mar de Beaufort, només dos setmanes abans de la investidura del president Biden. El nou govern demòcrata ha decidit publicar aquesta ordre per bloquejar els arrendaments, i ha citat problemes amb el procés de revisió ambiental.

Biden va retre homenatge a les víctimes de Tulsa dient: “No va ser un disturbi, va ser una massacre”

D’altra banda, Biden va homenatjar les víctimes i supervivents de la massacre racista de Tulsa en el seu primer centenari, en la qual una turba racista va assassinar unes tres-centes persones negres el mes de maig del 1921. Allà, el president dels EUA va anunciar noves accions per reduir la desigualtat racial al país.

Entre les mesures, es preveu augmentar la contractació de petites empreses desfavorides creades per minories i fons per a la revitalització de la comunitat a Greenwood així com esforços interinstitucionals per abordar la desigualtat en la taxació d’habitatges. En un discurs en el que ha qualificat els fets del juny del 1921 com a “massacre” i “un acte d’odi i terrorisme intern”, Joe Biden va lamentar que aquest “infern” continuï existint en l’actualitat.

tracking