SEGRE

El Regne Unit manté tot Espanya en la llista groga i desaconsella viatjar-hi

Portugal, l’única gran destinació del sud d’Europa en verd, passa també a la categoria espanyola

Imatge d'un aeroport

El Regne Unit manté tot Espanya en la llista groga i desaconsella per tant els viatgesIwan Shimko

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern del Regne Unit ha decidit mantenir tot Espanya com a país groc dins del seu semàfor epidemiològic, la qual cosa implica que continuarà desaconsellant els viatges no essencials a territori espanyol amb la temporada turística estival ja iniciada.

Malgrat que l’Executiu britànic havia plantejat la possibilitat de tenir en compte les especificitats de les illes Balears i les Canàries en la seua revisió, suggerint que aquests arxipèlags podrien passar a verd a partir de la propera setmana, finalment tot Espanya roman invariable, segons el Ministeri de Transport.

En línies generals, les autoritats del Regne Unit han optat per la cautela i no han millorat la consideració de cap país, de tal manera que els pocs canvis han estat a pitjor.

Portugal, l’única gran destinació turística europea en verd, passarà també a groc a partir del 8 de juny, la qual cosa implicarà que els qui tornin de territori lusità hauran de guardar quarantena i sotmetre’s a alguns test, com ja venia ocorrent|passant en el cas de les arribades des d’Espanya.

El ministre de Transport, Grant Shapps, ha confirmat que en el cas lusità s’ha tingut en compte l’augment de la taxa de positivitat de les proves i la detecció d’una mutació de la variant índia. "No sabem el seu potencial per esquivar els efectes de les vacunes", ha esgrimit, segons la BBC.

CAUTELA BRITÀNICA

El Govern de Boris Johnson elabora aquest barem a partir de diverses dades, no només la incidència de contagis, i ja havia avançat que en aquesta revisió no hi hauria grans canvis. "Entenc que la gent vulgui viatjar, per descomptat, però hem d’assegurar-nos de mantenir aquest país sa i estalvi", ha esgrimit el ministre de sanitat, Matt Hancock.

L’Afganistan, Bahrain, Costa Rica, Egipte, Sri Lanka, el Sudan i Trinitat i Tobago empitjoren la seua avaluació i passen a estar en roig a ulls de Londres, la qual cosa implica un missatge més ferm en contra dels viatges i, en termes pràctics, una quarantena en hotels. Als països en ambre|groc, n’hi ha prou amb l’aïllament domiciliari.

L’actualització del semàfor epidemiològic coincideix amb una fita a la campanya de vacunació del Regne Unit, ja que més de la meitat de la població adulta ja té dos dosis. Johnson ha celebrat aquest "assoliment|èxit sorprenent" i ha instat la ciutadania a "acabar el treball".

tracking