SEGRE

POLÍTICA

Gonzalo Boye, advocat de Puigdemont, creu que la decisió del TUE avala que entri "lliurement" a Espanya

L’advocat Gonzalo Boye ha sostingut que la decisió del Tribunal General de la Unió Europea d’aixecar temporalment la suspensió de la immunitat com a eurodiputat a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont --a qui representa-- avala que pugui entrar

Carles Puigdemont.

Carles Puigdemont.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat Gonzalo Boye ha sostingut que la decisió del Tribunal General de la Unió Europea (TUE) d’aixecar temporalment la suspensió de la immunitat com a eurodiputat a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont --a qui representa-- avala que pugui entrar i moure’s "lliurement" per Espanya i per la resta de països de la UE.

No obstant, ha recomanat a Puigdemont no viatjar a Catalunya perquè està convençut que Espanya no aplicarà aquesta interpretació, ha explicat en una entrevista en Rac1 recollida per Europa Press.

Al seu entendre, la decisió cautelar del TUE de tornar la immunitat a Puigdemont i als també eurodiputats de Junts Clara Ponsatí i Toni Comín --que l’Eurocambra va aixecar en resposta al suplicatori del jutge d’instrucció de la causa de l’1-O, Pablo Llarena-- "és en contra del Tribunal Suprem", no contra el Govern ni contra el Parlament Europeu, ha dit.

"No em cap dubte que el president Puigdemont tornarà a Catalunya molt abans del que d’altres desitjarien. De fet, la data em sembla irresponsable dir-la, però portem tres anys i mig treballant en aquesta direcció", ha afirmat.

Boye també ha reclamat que Espanya "participi de la UE de manera plena i no selectiva, que no només participi per als fons de cohesió sinó també per a la implementació dels drets humans."

tracking