SEGRE

PARTITS CORRUPCIÓ

Casado calla sobre Cospedal i tampoc l'ha expedientat

Malgrat que ho marquen els seus estatuts a l'haver estat imputada || La Comissió del Congrés de la Kitchen s'amplia fins al desembre

Pablo Casado, ahir durant la roda de premsa a Ceuta.

Pablo Casado, ahir durant la roda de premsa a Ceuta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP, Pablo Casado, va rebutjar ahir valorar la imputació de l’exsecretària general de la seua formació, María Dolores de Cospedal, en l’anomenat cas Kitchen. Tampoc va dir si se li obrirà un expedient per aquest fet, com marquen els estatuts del partit.

Segons va al·legar, no li correspon a ell “valorar qüestions” de les quals no té “cap informació” i que no tenen “res” a veure amb la seua “responsabilitat” com a president del partit. “Fa quatre mesos vaig dir que no tornaria a parlar de qüestions que no em correspon valorar i que no tenen res a veure amb la meua responsabilitat com a president del PP”, va asseverar Casado en una roda de premsa des de Ceuta.

Diversos assistents van esbroncar els periodistes que van preguntar al líder del PP com podia afectar la imatge del partit la imputació i sobre si se li obrirà o no expedient a Cospedal, que va ser un dels grans suports de Casado al congrés extraordinari que el va elegir president de la formació.

Assistents a l’acte de Casado van esbroncar els periodistes per preguntar per la corrupció

Sobre aquest últim punt, la presidenta del Comitè de Drets i Garanties del PP, Andrea Levy, va justificar l’absència de mesures internes contra l’exsecretària popular afirmant que no les han pres perquè no és un càrrec públic. No obstant, el partit sí que va anunciar el mes de setembre passat l’obertura d’un expedient informatiu a l’exministre Jorge Fernández Díaz al conèixer-se la seua imputació en aquesta trama.

Altres cares conegudes de la formació, com el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, o la de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, van defensar la presumpció d’innocència.

D’altra banda, la Taula de la comissió d’investigació del Congrés sobre la Kitchen va acordar sol·licitar una pròrroga dels treballs fins al desembre i obrir la porta a noves compareixences, atès que s’han produït certes contradiccions entre alguns dels citats.

La comissió, que pretenia finalitzar els treballs d’investigació aquest mes amb la compareixença de l’expresident Mariano Rajoy, modifica el calendari a causa de la imputació de Cospedal.

tracking