SEGRE

POLíTICA

El Japó sanciona més de 30 funcionaris per "violar el codi d'ètica" en acceptar invitacions a dinars

Bandera japonesa

El Japó sanciona més de 30 funcionaris per 'violar el codi d'ètica' en acceptar invitacions a dinars

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern del Japó ha sancionat més de 30 funcionaris del Ministeri de Comunicacions per "violar el codi d’ètica" en acceptar invitacions a opulents dinars per part de les empreses que supervisaven, un polèmic cas en què s’ha vist involucrat també el fill gran del primer ministre, Yoshihide Suga.

Així ho ha anunciat aquest divendres el ministre d’Assumptes Interns i Comunicacions, Ryota Takeda, que ha explicat que en el marc d’aquest escàndol tornarà voluntàriament tres mesos del seu salari alhora que s’ha disculpat per "trair la confiança del públic en el Govern", informa l’agència de notícies nipona Kiodo.

Del total de 32 funcionaris que han estat sancionats, nou han estat objecte de mesures disciplinàries, entre ells cinc que han rebut una reducció del seu salari, mentre que uns altres 23 han estat amonestats. Entre aquests últims es troba el viceministre, Buichiro Kuroda.

El polèmic cas sobre invitacions a dinars cars a funcionaris de comunicació es va fer públic al febrer, quan es va conèixer que executius de l’emissora Tohokushinsha Film, entre qui es trobava el fill gran del primer ministre, Seigo Suga, havien convidat els funcionaris sancionats a dinars luxosos. Així mateix, s’ha sabut que un cas similar s’havia donat amb Nippon Telegraph and Telephone.

Aquests casos van motivar una investigació externa sobre si aquestes invitacions haurien influït en les polítiques del Ministeri.

tracking