SEGRE

JUSTÍCIA MANIFESTACIONS

Estudiants s'enfronten a vuit anys i mig per disturbis

En una protesta universitària el 2017

Els tretze acusats ahir a Barcelona abans d’entrar al judici.

Els tretze acusats ahir a Barcelona abans d’entrar al judici.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tretze estudiants, membres del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), s’enfronten a vuit anys i mig de presó i a multes de fins a 11.000 euros acusats d’haver perpetrat actes vandàlics i destrosses en sucursals bancàries i una botiga durant una manifestació estudiantil el 2017 convocada a Barcelona contra la pujada de les taxes universitàries.

A la primera sessió del judici, que va començar ahir i acabarà avui, la defensa va qüestionar la identificació dels joves, acusats dels delictes de desordres públics i danys, ja que la majoria van ser localitzats a través de les xarxes socials i gràcies a imatges de protestes anteriors, segons van confirmar dos agents dels Mossos d’Esquadra, que van explicar que identificar-los in situ va ser impossible ja que s’havien canviat de roba i es van tapar la cara. Després de l’afirmació dels agents, la defensa va demanar retirar de la causa tots els audiovisuals, ja que podrien estar “editats”.

Així mateix els acusats van denunciar persecució dels Mossos a membres del SEPC i “l’orgia punitiva” de la Fiscalia, que té com a objectiu “la societat organitzada i el dret a la protesta”.

tracking