SEGRE

POLÍTICA NEGOCIACIÓ

Netanyahu maniobra per seguir al poder després de l'acord per enderrocar-lo

Benjamin Netanyahu.

Benjamin Netanyahu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Benjamin Netanyahu, encara primer ministre d’Israel, va intentar ahir frustrar l’acord de govern al qual han arribat la majoria dels partits representats al Parlament del país per apartar-lo del poder després de dotze anys seguits al càrrec.

“Tots els membres de dretes de la Knesset han d’oposar-se a aquest perillós govern d’esquerres”, va manifestar a través de les xarxes socials. I és que dimecres a la nit, després d’unes llargues negociacions, el líder centrista i dirigent opositor Yair Lapid, encarregat de formar govern a Israel, va informar que ha aconseguit un pacte per formar un executiu que aglutina un ampli espectre de forces de gran diversitat ideològica, des de l’extrema dreta fins a l’esquerra, incloent-hi un partit àrab, l’únic denominador comú dels quals és el rebuig cap a Netanyahu.

Tanmateix, l’entesa assolida és únicament política i no té validesa legal, ja que la materialització de l’executiu queda pendent d’una votació final en una sessió d’investidura en la qual l’oposició podria quedar-se sense la majoria de seixanta-un escons en cas d’haver-hi algun trànsfuga que decideixi oposar-se al denominat “Govern del canvi”. 

De fet, Netanyahu està invocant aquesta possibilitat amb missatges que busquen pressionar diputats de partits dretans del bloc opositor com Yamina o Nova Esperança, més afins a la ideologia de la seua formació, el Likud, perquè canviïn de bàndol.

tracking