SEGRE

PANORAMA

Ábalos sobre Catalunya: Hem de resoldre la mala gestió del PP

Ábalos sobre Catalunya: Hem de resoldre la mala gestió del PP

Ábalos sobre Catalunya: Hem de resoldre la mala gestió del PP

Ábalos sobre Catalunya: Hem de resoldre la mala gestió del PPEFE/Juan Carlos Cardenas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha assegurat que a aquest govern li toca gestionar "la mala gestió" de l’Executiu del PP a Catalunya i ho farà amb "el propòsit de la convivència entre iguals i en pau", i el de "la cohesió social i territorial", com ha fet sempre.

En un acte a València convocat pels "tres anys de Govern progressista", Ábalos ha reconegut que gestionar aquesta qüestió "no és fàcil" i per això li toca fer-ho a un Executiu socialista, i ho farà inspirat "en els valors de la Constitució" i "amb respecte a la legalitat".

Ha denunciat el concepte d’Espanya que tenen aquells que "els agrada manifestar-se a la plaça de Colom -de Madrid-, simplement per usurpar els símbols de tots."

"Mai no he entès aquesta espanyolitat", ha afirmat el també secretari d’Organització del PSOE, a qui li costa "parlar d’Espanya i satanitzar als catalans" i ha dit no entendre com es pot "fer Espanya desconsiderant una bona part d’Espanya" o sense "entendre ni compartir res amb Catalunya o Euskadi".

"De quina Espanya parlen? De quatre places o carrers?", s’ha preguntat Ábalos, que ha retret al PP que exigeixi responsabilitats al Govern pels conflictes ocorreguts a Catalunya durant el mandat de Mariano Rajoy.

Ha afirmat que el Govern de Pedro Sánchez va haver de gestionar, "entre elecció i elecció", la sentència del procés, que jutjava "coses ocorregudes amb l’Executiu de Rajoy", amb una dreta que no va mostrar "cap empatia, solidaritat ni coresponsabilitat".

"I ara que pla tenen? Quan parlen de defensar l’Estat de Dret a què es refereixen?", s’ha preguntat, i ha apuntat que "el dia del referèndum il·legal, vam veure un Estat de Dret molt feble" i "amb poca capacitat".

Ha manifestat que després de tot això, és ara el Govern de Sánchez el que ha de resoldre "aquesta mala gestió", i l’encararà "per tal de la convivència entre iguals i en pau", i el de "la cohesió social i territorial".

Per la seua part, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat que "no fer res no és una opció" i per això, ha dit que la Comunitat Valenciana estarà "al costat del president del Govern" quan "cal prendre decisions" i "millorar la vida de la gent i d’Espanya en el seu conjunt".

Ha assegurat que la solució als grans desafiaments i reptes de la democràcia sempre han estat propiciades des del PSOE, i "ara toca recuperar la convivència".

tracking