SEGRE

LLEIDA

Els vacunats podran entrar a Espanya des de demà de forma lliure

Veïns esperen per ser vacunats a Maldà.

Veïns esperen per ser vacunats a Maldà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els viatgers que acreditin que estan immunitzats amb la pauta completa de les vacunes Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen, autoritzats per l’Agència Europea del Medicament (EMA), o les xineses Sinopharm i Sinovac-Coronavac, podran entrar a Espanya des de demà, 7 de juny. Així consta a l’ordre publicada ahir al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), elaborada pels ministeris de Sanitat i Interior, i que exigeix que s’acrediti com a requisits per entrar a Espanya haver rebut la pauta completa catorze dies abans.

Així mateix, per primera vegada, Espanya admetrà que entrin turistes amb proves d’antígens ràpides aprovades per la Unió Europea (UE) com a certificat diagnòstic, juntament amb les PCR, fins ara les úniques acceptades, i que són molt més cares. Aquestes proves s’acceptaran sempre que tinguin un resultat negatiu les quaranta-vuit hores anteriors a l’arribada a Espanya. A més, es posarà a prova el certificat verd digital, un codi QR, consensuat pels vint-i-set països de la UE, que avala que el turista no té Covid bé perquè està vacunat, ha passat la malaltia o presenta una PCR negativa.

Una altra novetat és que després de més d’un any tornen els creuers internacionals. MSC Cruceros serà la primera a operar creuers internacionals a Espanya, i oferirà itineraris per la Mediterrània occidental amb el seu vaixell MSC Grandiosa i embarcarà a Barcelona els dissabtes a partir del 26 de juny.

tracking