SEGRE

ÀFRICA JIHADISME

Estat Islàmic mata el líder de Boko Haram a Nigèria

Mentre persisteix l'onada de violència

Forces de seguretat de l’Afganistan a l’escenari d’un atac.

Forces de seguretat de l’Afganistan a l’escenari d’un atac.SAYED MOMINZADAH / XINHUA NEWS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un missatge intern entre la cúpula de l’organització terrorista Estat Islàmic a l’Àfrica Occidental (ISWA) va confirmar que el líder del també grup jihadista Boko Haram, Abubakar Shekau, va morir després de treure’s la vida durant un atac d’ISWA del qual va ser objecte el 19 de maig a Nigèria.

D’altra banda, almenys 88 persones van morir en un atac armat perpetrat per homes no identificats en l’àrea del govern local de Wasagu/Danko, a l’estat de Kebbi, nord-oest de Nigèria.

A Burkina Faso, al voltant d’un centenar de civils van morir en un atac efectuat per homes armats contra un lloc de les milícies antijihadistes Voluntaris per a la Defensa de la Pàtria (VDP) al nord-est de Burkina Faso.

L’Exèrcit Nacional de Somàlia (SNA) va informar ahir que la seua unitat de forces especials va matar setanta milicians de l’organització terrorista Al-Shabab i en va ferir alguns més dijous a prop de Jowhar, una ciutat a la regió del Shabelle Mitjà, al sud-est del país.

A l’Afganistan, almenys onze civils, entre ells diverses dones i nens, van morir per l’explosió d’una bomba a la localitat afganesa d’Abkamari.

tracking