SEGRE

LLEIDA

EUA demana anàlisis dels primers casos a la Xina per conèixer l'origen del virus

Joe Biden.

Joe Biden.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El principal expert en malalties contagioses de la Casa Blanca, el doctor Anthony Fauci, ha demanat a les autoritats xineses que divulguin les anàlisis de nou persones que van presentar símptomes molt semblants als provocats pel coronavirus abans de la declaració oficial de la pandèmia, entre els quals tres investigadors de l’Institut de Virologia de la ciutat de Wuhan que podrien haver estat malalts un mes abans del primer cas confirmat. Encara que segons el seu parer el més probable és que el coronavirus saltés dels animals als humans, Fauci ja no descarta que la propagació es produís a través del laboratori.

Fauci es va fer eco d’un informe d’Intel·ligència, en el qual es detallava que tres investigadors de Wuhan van caure malalts el novembre del 2019 per, precisament, una mostra de coronavirus relacionada amb la troballa dels miners en aquesta cova.

La teoria d’una fuga de laboratori del virus guanya pes, però primer hauria saltat des dels animals

“És totalment concebible”, va indicar l’epidemiòleg, “que els orígens de SARS-CoV-2 fossin en aquesta cova i van començar a propagar-se de forma natural o van passar pel laboratori”.

tracking