SEGRE

PROCÉS NEGOCIACIÓ

Felip VI visitarà Catalunya tres vegades en vigílies dels indults

La consellera Vilagrà els qualifica d'“esmena a la sentència”

El rei Felip VI passa revista a les tropes durant la celebració del Dia de les Forces Armades.

El rei Felip VI passa revista a les tropes durant la celebració del Dia de les Forces Armades.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Felip VI visitarà Catalunya en tres ocasions coincidint amb la polèmica suscitada per la decisió del Govern espanyol de concedir indults als líders independentistes condemnats per l’1-O. El monarca, que en els últims desplaçaments a Catalunya ha estat rebut per concentracions, majoritàriament de protesta, preveu inaugurar la reunió anual del Cercle d’Economia a Barcelona el dia 16.

També visitarà el 27 i el 28 de juny el Mobile. I l’1 de juliol, amb la reina Letícia, la princesa Elionor i la infanta Sofia, entregarà els premis Fundació Princesa de Girona, segurament a Barcelona arran de la negativa del consistori gironí de facilitar un espai perquè se celebri l’acte.

Segons l’últim CEO de la Generalitat, tres de quatre catalans són partidaris d’una república..

D’altra banda, els indults continuen sent motiu de disputa entre partits i governs. En aquest sentit, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va afirmar ahir, en declaracions a El Periódico, que l’atorgament dels indults a la cúpula de l’1-O no seria una “mesura de gràcia”, sinó una “rectificació” de la sentència del Tribunal Suprem. A més, va reiterar que la taula de diàleg no és per parlar de finançament ni d’indults, sinó per abordar l’autodeterminació i l’amnistia.

El monarca té previst inaugurar la reunió anual del Cercle d’Economia el dimecres 16

Per la seua part, Jaume Asens, president d’Unides Podem al Congrés, va confiar que els indults es facin realitat abans que acabi aquest mes. Al seu torn, Edmundo Bal, de Ciutadans, va lamentar que els independentistes “s’estiguin fregant les mans” amb uns indults que, al seu parer, són un “insult a la dignitat”. Lorena Roldán, ex de Ciutadans i ara al Partit Popular, va augurar que aquesta mesura de gràcia “no servirà per a res”.

tracking