SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Illa nomena un govern propi per fiscalitzar el d'Aragonès

Inspirat en l'Executiu alternatiu que va muntar Maragall el 2000 || Ordeig assumeix Indústria, Empresa, Comerç i Turisme

Illa munta un Govern paral·lel i asseu Ordeig en el seu Consell.

Illa munta un Govern paral·lel i asseu Ordeig en el seu Consell.PSC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Salvador Illa, líder de l’oposició al Parlament, presenta avui un govern alternatiu al de Pere Aragonès amb el qual pretén erigir el seu projecte com a alternativa i fiscalitzar el treball de l’Executiu de la Generalitat. En un acte al Palau Requesens de Barcelona, el que va ser exministre de Sanitat oficialitzarà un gabinet que s’inspira en els shadow cabinets de la política britànica i en una experiència similar impulsada per Pasqual Maragall l’any 2000. El llavors líder dels socialistes a Catalunya es va convertir en president de la Generalitat després de les següents eleccions, el 2003.

Així doncs, segons fonts del PSC, l’objectiu d’aquest govern a l’ombra serà fiscalitzar l’acció d’ERC i JxCat, impulsar canvis i facilitar l’entesa per “arribar a grans acords i pactes de país”. Aquest govern, presidit per Salvador Illa, es reunirà cada quinze dies, en divendres, i aprovarà els compromisos elaborats pel consell tècnic, òrgan integrat per secretaris que se citarà els divendres en què no hi hagi reunió del Gabinet d’Illa.

La cartera d’Indústria, Empresa, Comerç, Turisme i Agenda Digital l’assumirà Òscar Ordeig, que va encapçalar la candidatura del PSC per la província de Lleida a les eleccions del passat 14 de febrer. La tarragonina Rosa Maria Ibarra, que es va llicenciar en Dret a la Universitat de Lleida, s’encarregarà de Món Agrari, Pesca, Alimentació i Repte Demogràfic.

Per la seua banda, la mà dreta d’Illa serà Alícia Romero, portaveu del PSC al Parlament, i que farà de portaveu, a més d’encarregar-se de les parcel·les d’Economia, Hisenda i Societat del Coneixement. L’ex de Ciutadans Rubén Viñuales serà el conseller de Justícia, i la cartera de Salut l’assumeix la veterana Assumpta Escarp.

Ramon Espadaler, ex d’UDC i líder d’Units per Avançar, serà l’encarregat de Seguretat i Convivència. La representació lleidatana al Consell Tècnic la integren la trempolina Sílvia Romero, secretària de Polítiques de Muntanya i Aran, i Judith Alcalà, secretària de Seguretat.

tracking