SEGRE

LLEIDA

Les restriccions a l'oci nocturn, al jutge pel rebuig d'autonomies

Madrid i entitats del sector ho recorren, Galícia ho consulta als seus serveis jurídics i Andalusia i Euskadi les rebutgen || L'Estat adverteix que cal complir-les

Els locals de l’oci nocturn de Lleida poden obrir com a bars.

Els locals de l’oci nocturn de Lleida poden obrir com a bars.BILOBA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les restriccions a l’oci nocturn i l’hostaleria acordades al Consell Interterritorial de Salut i publicades ahir al BOE continuen portant cua i algunes comunitats el portaran davant de la justícia. Madrid, una de les comunitats que van votar en contra d’aquestes noves limitacions d’aforament i horaris (vegeu el desglossament), les recorrerà a l’Audiència Nacional, ja que considera que s’està envaint competències.

Galícia, una altra de les que van rebutjar aquestes limitacions, continuarà de moment amb el seu “full de ruta” mentre els seus serveis jurídics determinen si la norma és o no vinculant. Per la seua part, la Junta d’Andalusia va advertir el Govern que no comptin amb ells “per donar el cop de gràcia” a l’hostaleria i arruïnar-la definitivament, i el País Basc també va dir que complirà les seues mesures i no les de Sanitat.

Catalunya també va votar-hi en contra i, encara que sempre defensa tenir les competències per controlar la pandèmia, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va explicar que el vot contrari va ser “per la forma” i no pel “fons”, ja que no es va donar temps d’analitzar el document..

Aquestes mesures són d’obligat compliment fins que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, “aprovi l’acabament de la seua vigència” previ acord del Consell Interterritorial.

Les restriccions també seran recorregudes per les associacions sectorials més importants de Madrid, al considerar que es tracta d’“un nou obstacle per a la recuperació de l’activitat de l’oci i cultura”.

La decisió de posar en marxa les noves restriccions va tirar endavant amb el vot en contra de Madrid, Galícia, Múrcia, Andalusia i Catalunya, i l’abstenció de Castella i Lleó. Euskadi ni tan sols va participar en el debat.

Quant a l’oci nocturn, podrà reobrir fins a les 2.00 (en el cas de Catalunya), ampliable a les 3, en funció del nivell de risc. No es podrà superar el 50 per cent d’aforament a l’interior i el consum sempre serà en taules. No contempla ballar.

Unes 5.000 persones fan botelló a Barcelona de nou Un total de 4.924 persones van ser desallotjades aquesta passada matinada de diferents carrers, places i platges en una nova nit de botellons a la ciutat de Barcelona, segons va informar l’ajuntament. Les concentracions més nombroses es van tornar a produir al passeig del Born, al de Lluís Companys i al front marítim, especialment a les platges de Sant Miquel i del Somorrostro. No consten denúncies ni detencions.

Els bars no poden acceptar clients a partir de mitjanit Las restriccions a l’hostaleria publicades al BOE estableixen que bars i restaurants estaran oberts fins a la 1.00 hores i deixaran de servir a mitjanit. En aquest sentit, la Generalitat encara no s’ha manifestat, ja que el Procicat no ho contempla.

tracking