SEGRE

PARTITS RENOVACIÓ

Unes 139.000 persones elegeixen des d'avui la cúpula de Podem

Ione Belarra, aspirant a liderar Podem, ahir a Càceres.

Ione Belarra, aspirant a liderar Podem, ahir a Càceres.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé 139.000 inscrits podran votar a partir d’avui els tres candidats que aspiren a substituir Pablo Iglesias al capdavant de Podem, en el marc de la IV Assemblea Ciutadana de la formació. També designaran els integrants del Consell Estatal Ciutadà i del Comitè de Garanties. Per al lloc que fins ara sempre havia ostentat Iglesias es postulen la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, que parteix com a favorita; l’edil de Podem a l’ajuntament de San Lorenzo de El Escorial Esteban Tettamanti, i el militant de base Fernando Barredo.

Així, Podem obre des d’avui fins al pròxim dia 12 de juny la votació telemàtica per a aquells inscrits que han verificat la seua identitat i que ja estaven registrats abans del 27 de maig, tal com indica el reglament de la IV Assemblea Ciutadana. Belarra, que és l’aspirant patrocinat per l’actual cúpula del partit morat, va manifestar ahir que vol un Podem “arrelat al territori” que atengui també l’Espanya que hi ha “més enllà de Madrid”.

“Ara toca créixer més, de treballar en el municipalisme, de treballar de la mà amb els territoris, de teixir aquesta Espanya plurinacional, aquest país de països que ha de tenir les necessitats de la gent que no viu a Madrid també al centre”, va afirmar en un acte celebrat a Càceres en el qual hi va haver Irene Montero, ministra d’Igualtat.

tracking