SEGRE

DIÀLEG

Aragonès demana davant de Sánchez "obrir una nova etapa de diàleg" amb l'Estat: "Cal superar el bloqueig"

Aragonès demana davant de Sánchez "obrir una nova etapa de diàleg" amb l'Estat: "Cal superar el bloqueig"

Pere Aragonès, en el ple d'investidura

Pere Aragonès, en el ple d'investidura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat aquest dilluns "obrir una nova etapa de diàleg i negociació" entre el Govern i l'Estat.

Ho ha dit davant del president espanyol, Pedro Sánchez, a l'entrega de la medalla commemorativa del 250è aniversari de Foment del Treball a Javier Godó, president del Grup Godó.

Aragonès ha reclamat la resolució del conflicte polític català i ho ha considerat una "obligació" encara que sigui "extraordinàriament difícil": "Cal superar el bloqueig i avançar de nou". Ha celebrat els "passos endavant" com el fet que l'executiu estatal hagi "reconegut la necessitat d'abordar el conflicte" malgrat les discrepàncies sobre com resoldre'l. El Govern, ha recordat, aposta per l'amnistia i l'autodeterminació.

Aragonès, que ha precedit Sánchez en l'ús de la paraula, ha assenyalat que l'acte de Foment és el primer en què coincideix amb Sánchez i ha posat de relleu les crides a la "normalització" de la situació política. Aquest clam, ha considerat, significa que l'etapa actual "no és normal". "Per a nosaltres no és normal que hi hagi presos polítics i exiliats i que no es pugui exercir l'autodeterminació", ha assegurat, i ha esgrimit que aquesta posició està "avalada per les urnes".

El president ha defensat que Catalunya ha d'afrontar "transformacions inajornables" en els àmbits socioeconòmic, ecològic, feminista i democràtic i per això ha demanat la "complicitat i implicació" dels agents socials i econòmics. A més, ha defensat que la sortida de la crisi provocada per la pandèmia de covid-19 "no es pot sostenir en una reducció dels salaris reals i pèrdua de drets" sinó que cal "un nou model de relacions laborals" amb "ocupació de qualitat". En aquest sentit, ha subratllat que els fons europeus Next Generation "han d'anar precisament cap a aquí" i a fer "més resilient i sostenible" el model productiu.

tracking