SEGRE

ECONOMIA MUNDIAL

Oxfam veu “insuficient” l'impost del G7 a les grans multinacionals

Serveis de Google com Gmail tenen caigudes intermitents a nivell mundial

Serveis de Google com Gmail tenen caigudes intermitents a nivell mundialEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ONG humanitària Oxfam va lamentar ahir que la taxa acordada dissabte pel G7 per gravar les multinacionals amb el 15 per cent de la facturació en forma d’un impost mínim universal és insuficient per modificar la conducta d’aquestes grans corporacions al comparar-la amb sistemes propis d’un paradís fiscal.

“És absurd que el G7 afirmi que està revisant un sistema tributari global fallit i estableixi alhora una taxa semblant a la que cobren paradisos fiscals com Irlanda, Suïssa i Singapur”, va lamentar la directora executiva d’Oxfam, Gabriela Bucher. “Han posat el llistó tan baix”, va lamentar, “que [les multinacionals] només han de caminar per sobre”, perquè el G7, els països més rics del món, “ha mirat cap a un altre costat tot just estudiar els guanys exagerats que presentaven els balanços” d’aquestes empreses.

Per la seua banda, el ministre francès de Finances, Bruno Le Maire, va assegurar ahir diumenge que França defensarà que l’impost global a grans multinacionals acordat pels membres del G7 en un mínim del 15 per cent sigui “al més elevat possible”.

El pacte al qual van arribar dissabte els ministres de Finances dels set països més rics del món no és encara efectiu ja que s’ha d’abordar a la pròxima reunió del G20 del pròxim mes de juliol a Venècia i s’ha d’acordar també la definició de grans companyies multinacionals.

tracking