SEGRE

JUSTÍCIA CRIM

Presó permanent per matar una nena de 13 anys a Vilanova

El jutge considera provat que va violar i assassinar Laia a Vilanova i la Geltrú el 2018 || Li imposa 7 anys per agressió sexual

L’assassí de Laia, durant la reconstrucció del crim el 2018.

L’assassí de Laia, durant la reconstrucció del crim el 2018.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Barcelona ha condemnat presó permanent revisable l’autor confés d’assassinar Laia, una nena de tretze anys d’edat, el juny del 2018 a Vilanova i la Geltrú.

En la sentència, el magistrat li imposa aquesta pena per un delicte d’assassinat, mentre que dicta uns altres 7 anys de presó per un delicte d’agressió sexual. Alhora, el condemnat haurà d’indemnitzar els familiars de la víctima amb 445.000 euros i no podrà aproximar-s’hi.

El condemnat haurà d’indemnitzar la família amb 445.000 euros i no podrà aproximar-s’hi

El jutge fa seus els arguments del jurat popular que va jutjar l’acusat, que el va declarar culpable d’assassinat i violació per unanimitat, i considera provat que l’home va interceptar la nena quan baixava les escales de l’edifici on vivien els seus avis la tarda del 4 de juny del 2018, la va agredir sexualment i li va clavar un ganivet en diverses parts del cos abans de matar-la asfixiant-la amb una corretja de gos. Conclou, a més, que l’assassí va actuar amb traïdoria i acarnissament.

Laia, el cadàver de la qual va ser trobat amb el collar caní posat, sense pantalons i a l’interior d’una maleta oculta sota un matalàs al domicili de l’assassí, “no va tenir cap possibilitat de defensar-se” a causa de l’atac “sobtat i inopinat” del qual va ser víctima, així com per la “notable diferència en l’envergadura i la força que podien desenvolupar ella i l’acusat”, ressalta l’Audiència.

Com ja va valorar el jurat, la sentència recull que l’acusat era consumidor de cocaïna, però descarta que això alterés les seues capacitats durant el crim. De fet, aquesta era la tesi principal de la defensa, per a la qual el condemnat va matar la nena al confondre-la amb un lladre que hauria entrat a casa seua durant una “paranoia” causada pel consum crònic de substàncies estupefaents.

La condemna dictada per l’Audiència respon a la petició feta tant per la Fiscalia com per l’acusació particular –exercida per la família de la víctima–. Les dos parts demanaven que, pel delicte d’assassinat, es condemnés l’home a presó permanent revisable.

tracking