SEGRE

VIOLÈNCIA

Condemnat a quatre mesos de presó l'home que va bufetejar Macron

Condemnat a quatre mesos de presó firmi l'home que va bufetejar Macron

Condemnat a quatre mesos de presó firmi l'home que va bufetejar MacronEFE/EPA/PASCAL ROSSIGNOL / POOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Damien Tarel, l’home de 28 anys que dimarts passat va bufetejar el president francès, Emmanuel Macron, durant un viatge oficial al sud del país, dormirà des d’aquesta nit a la presó en haver estat condemnat a quatre mesos ferms de presó.

El Tribunal de Valence ho va sentenciar a 18 mesos de presó, catorze d’ells exempts de compliment.

La Fiscalia havia sol·licitat 18 mesos de presó contra ell, i que se li retirés durant un màxim de cinc anys el dret al vot, a més de vetar durant aquell temps el seu accés a les armes i prohibir-li de manera definitiva l’exercici de funcions públiques.

El Fiscal va considerar la plantofada com un acte d’humiliació amb què Tarel pretenia degradar la imatge del cap de l’Estat i va dir no "comprendre les raons" per les que va passar a l’acte. A més, i va estimar que hi havia el risc de reincidència davant d’una actitud de "freda determinació" que havia quedat en evidència, segons Le Monde.

El jove, que estava aturat, ha estat condemnat en un judici pel procediment de compareixença immediata celebrat dos dies després de l’agressió que va acompanyar del crit de guerra que continua sent utilitzat per l’extrema dreta monàrquica: "Montjoie Saint-Denis!" y "Fora la Macronia!".

L’atac va provocar la denúncia unànime de tota la classe política a França i declaracions de solidaritat cap al president.

L’individu va ser detingut amb un altre home, que serà jutjat en el segon semestre de 2022. Cap d’ells no tenia antecedents judicials. Eren amics i companys en diverses associacions locals d’arts marcials, d’admiradors de l’Edat Mitjana i de l’univers manga.

L’advocat de Tarel va assegurar als mitjans abans que es dictés sentència que el seu client havia pres consciència del seu comportament i que no repetirà els actes.

"ACTE IMBÈCIL I VIOLENT"

Macron, que va decidir no denunciar al seu agressor, va qualificar per la seua part l’agressió aquest dijous en una entrevista a la cadena BFM TV d’acte "imbècil i violent". No va voler entrar en la polèmica sobre la violència en la política i va preferir definir l’ocorregut com "un acte aïllat".

"Cal relativitzar però no banalitzar, qualsevol càrrec públic mereix un respecte", va assegurar.

Macron va insistir en el qual "la veritable violència és la dels feminicidis, la dels que són agredits en arribar a casa", i va assegurar que el que percep al país en aquest moment és "optimisme" per la tornada a la vida i al feina després del final progressiu de bona part de les restriccions contra el coronavirus.

"Una societat democràtica és la que permet la crítica, la manifestació, el vot, i això és un tresor. La contrapartida d’això és el respecte i el final de la violència", va afegir.

tracking