SEGRE

JUSTÍCIA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Deixa morir la parella sense assistir-la i en grava l'agonia

A Viladecans, per una pujada de sucre provocada per la diabetis || La Fiscalia demana presó permanent revisable

L’home va ser detingut tres mesos després del succés.

L’home va ser detingut tres mesos després del succés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia i l’acusació particular demanen presó permanent revisable per a un home que va gravar en vídeo la seua parella sense prestar-li cap tipus d’ajuda mentre moria agonitzant durant hores per una pujada de sucre provocada per la diabetis que patia. Els fets van tenir lloc el juny del 2019 al pis de la dona, situat a la localitat barcelonina de Viladecans. La víctima, a més, havia estat agredida en altres ocasions per l’acusat.

Segons l’escrit de les acusacions, la parella va iniciar la seua relació al febrer o març del 2019 i des del primer moment l’home, de 49 anys, es va mostrar gelós i possessiu amb la víctima, de 42; la controlava i l’agredia. De fet, el 19 d’abril l’home la va agredir a les costelles, i la dona va haver de ser atesa per un metge però ocultant la veritable causa de les lesions.

Un mes més tard els dos van discutir en un bar de copes i la va agredir de nou. Aquesta situació va afectar anímicament i físicament la víctima.

Va deixar d’anar a treballar al bar que regentava, es va tancar a casa sense parlar amb gairebé ningú i es va despreocupar de la seua pròpia alimentació, així com de la seua diabetis tipus 1 que patia des de feia temps. El 17 de juny la dona, que es trobava molt dèbil a causa d’una pujada de sucre, va trucar a l’acusat per demanar-li ajuda.

Després d’arribar al domicili, en lloc de demanar una ambulància, es va dedicar a veure la seua parella agonitzant i la va gravar en vídeo per construir-se una coartada per si la policia ho investigava. Al matí següent dels fets, l’home va anar a un taller de cotxes i després a explicar la mort de la dona a la policia.

Va ser arrestat 3 mesos després.

Segons les acusacions, l’home va observar durant cinc hores com la víctima s’anava apagant

El judici se celebrarà a l’Audiència de Barcelona i la Fiscalia demana la declaració de testimonis com l’exdona de l’acusat, a qui aquest va explicar els fets. L’acusen d’assassinat amb acarnissament, amb l’agreujant d’haver-lo comès sobre una persona especialment vulnerable per la seua malaltia, de quatre delictes de maltractaments, un de maltractament habitual i un més contra la intimitat.

tracking