SEGRE

LLATINOAMÈRICA REPRESSIÓ

El règim nicaragüenc d'Ortega deté quatre dirigents opositors

Sota els càrrecs d'“incitar a la ingerència estrangera” || Els Estats Units titllen el president de “dictador” i Espanya exigeix l'alliberament dels empresonats

Daniel Ortega s’aplana el camí cap a la reelecció a base de detenir opositors.

Daniel Ortega s’aplana el camí cap a la reelecció a base de detenir opositors.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’opositor i precandidat presidencial Juan Sebastián Chamorro, nebot polític de l’expresidenta nicaragüenca Violeta Barrios de Chamorro (1990-1997), va ser detingut per la policia del país i amb ell ja són quatre els precandidats arrestats en els últims dies.

Segons un comunicat recollit per La Prensa, Chamorro “és investigat” per “realitzar actes que menyscaben la independència, la sobirania i l’autodeterminació” i “incitar a la ingerència estrangera”.

Unes hores abans, també va ser detingut el precandidat Félix Madariaga, poc després que comparegués davant de la Fiscalia com a part d’una investigació en contra seu “per actes que menyscaben la independència del poble”. Així mateix, Chamorro també havia estat citat a comparèixer davant de la Fiscalia hores abans de la detenció, segons va assenyalar al seu compte de Twitter.

Davant de la notícia, el secretari general de l’Organització dels Estats Americans (OEA), Luis Almagro, va apressar a l’alliberament dels “presos polítics” a Nicaragua. “Urgeix l’alliberament de Juan Sebastián Chamorro i de tots els altres presos polítics a Nicaragua i que cessi la fustigació i l’opressió de la dictadura del patricida Daniel Ortega”, va dir en el seu compte de Twitter.

A banda d’aquestes dos detencions, també va ser detingut anteriorment Arturo Cruz, per “atemptat contra la societat i els drets del poble”, i Cristiana Chamorro, que des de fa dies compleix presó domiciliària mentre és investigada per un suposat delicte de blanqueig de capitals.

L’oposició nicaragüenca ha denunciat una pressió creixent sobre els seus militants en aquestes últimes setmanes, en un moment en què el país té ja en l’horitzó les eleccions presidencials el mes de novembre. Ortega aspirarà a un nou mandat al capdavant del país centreamericà i vol aplanar la seua reelecció. Els EUA van titllar el president de Nicaragua de “dictador” i van instar la resta de països que el tractin com a tal. Mentrestant, el Govern espanyol va expressar la seua “profunda preocupació” per les detencions dels candidats opositors a Ortega, reclamant-ne l’“alliberament immediat”.

tracking