SEGRE

LLEURE NOCTURN

El TSJC acorda dividit mantenir tancades les discoteques a Catalunya

El TSJC acorda dividit mantenir tancades les discoteques a Catalunya

El TSJC acorda dividit mantenir tancades les discoteques a CatalunyaEFE/Quique García/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat, en una votació sense unanimitat, el recurs de la patronal del lleure nocturn Fecasarm i ha acordat avalar el decret del Govern del passat 21 de maig que manté les discoteques tancades en aquesta comunitat.

Així ho ha acordat la sala contenciosa administrativa de l’alt tribunal català en una decisió que ha hagut d’adoptar la sala de discòrdia perquè els sis magistrats de la secció tercera van empatar a tres dimarts passat, 8 de juny, el dia que havien de resoldre sobre el fons de l’assumpte.

Segons ha informat el TSJC en un comunicat, a causa de l’empat a tres a la secció tercera, es van incorporar uns altres tres magistrats a la deliberació de la sala, seguint el torn de repartiment, que finalment s’han decantat la majoria a favor de desestimar el recurs de la patronal de lleure nocturn Fecasarm i mantenir per tant les discoteques tancades a Catalunya.

Per a la sala, l’existència de riscos per a la salut pública derivats de situacions de contacte social "és indubtable", pel que deixar en suspens part de les mesures acordades per la Generalitat podria tenir una "afectació" d’una "entitat molt rellevant" per a la població en general i l’interès públic que es tracta de protegir.

"Ens trobem en la preservació de drets fonamentals com la vida, la integritat física i el dret a la protecció de la salut, representatius, d’un interès públic comú que, en plena pandèmia, adquireix un caràcter essencial, i la preservació del qual, en conseqüència, ha de ser el criteri principal a tenir en compte, sense que davant ell s’entrevegin interessos diferents mereixedors de millor protecció", conclou el tribunal.

D’aquesta manera, l’alt tribunal confirma la seua decisió del passat 1 de juny, quan va rebutjar la mesura cautelar urgent sol·licitada per Fecasarm de reobrir immediatament les discoteques, perquè va al·legar llavors que no existia una "urgència especial".

El TSJC va deixar llavors la porta oberta a resoldre aquest assumpte el 8 de juny -en la votació en què es va produir l’empat a tres- una vegada hagués sentit els arguments de la Generalitat per mantenir el tancament de les discoteques.

Fecasarm sol·licitava en el seu recurs, presentat el passat 26 de maig, que se suspengués l’ordre del Govern que impedeix d’obrir al públic discoteques, sales de ball i de festes, bars musicals i karaokes, per evitar el contagi del coronavirus.

Per la seua part, l’alt tribunal català també ha desestimat el recurs de diverses empreses vinculades a gimnasos per suspendre la limitació del seu aforament al 50 %, perquè com a mínim arribi al 70 %, així com d’empreses del sector del joc i les màquines recreatives contra les condicions d’obertura imposades per la Generalitat.

tracking