SEGRE

SUCCESSOS

El Govern espanyol preveu que continuï el repunt de violència masclista aquest estiu

Ha demanat a tots els ajuntaments, comunitats autònomes i col·lectius de dones que estiguin alerta i atents en estiu per protegir les víctimes i els seus fills davant del menor indici de maltractament

El Govern espanyol preveu que continuï el repunt de violència masclista aquest estiu

El Govern espanyol preveu que continuï el repunt de violència masclista aquest estiuEFE/Javier Belver/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegada del Govern espanyol contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, ha indicat que és previsible que continuï el repunt de violència masclista i ha demanat a tots els ajuntaments, comunitats autònomes i col·lectius de dones que estiguin alerta i atents en estiu per protegir les víctimes i els seus fills davant del menor indici de maltractament.

"Vam avisar durant la pandèmia que la violència contra les dones era una pandèmia sobre una altra pandèmia. En normalitzar-se, en alliberar-nos amb les vacunes, simplement es destapa la que hi havia sota. Després d’un període de restriccions és com si es tragués el tap al masclisme", ha afirmat Rosell en una entrevista en RNE.

Que continuï el repunt "és previsible lamentablement i hem d’alertar", ha afirmat, per demanar a totes les institucions i a la societat que estiguin atents als indicis de violència masclista i es previnguin i s’acompanyi i ajudi les dones víctimes.

Després de la troballa del cadàver de la petita Olivia a les Canàries, i quan continua la recerca de la seua germana Anna, i en un moment de "fort repunt" de crims de gènere, Rosell ha asseverat que "és urgent protegir la infància com a víctima directa que és de la violència masclista".

Preguntada per si s’ha posat en contacte amb la mare de les dos nenes, Beatriz, Rosell ha contestat que cal respectar el dol i que institucions i autoritats no poden irrompre en la vida de les persones en un moment tan dur "per tenir un protagonisme personal", però sí amb ajuda psicològica, social i jurídica, "com s’està fent".

La delegada ha precisat que tots els assassinats masclistes comparteixen "el mateix patró": "No és un boig, no és un assassí en sèrie, és la cara del masclisme, d’aquest home que no tolera la llibertat de la dona, la seua igualtat. Contra això hem de lluitar totes les institucions i la societat tots els dies, no només quan succeeix el pitjor".

Així mateix, ha assegurat que cal millorar la resposta en la detecció, derivació i acompanyament a les dones que no denuncien el maltractament, que són més del 70 % del total.

El 016 atén a totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual com el correu 016-online@igualdad.gob.és. També es fa atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600000016.

tracking