SEGRE

PARTITS RENOVACIÓ

Iglesias descarta acudir al congrés de Podem per no tutelar lideratges

Es preveu que Belarra sigui elegida per succeir Iglesias.

Es preveu que Belarra sigui elegida per succeir Iglesias.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exvicepresident segon del Govern central i exlíder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, no acudirà a l’Assemblea Ciutadana del partit d’aquest cap de setmana, coneguda com Vistalegre IV, en la qual els militants han de ratificar la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, com la seua successora. Iglesias explica la decisió amb el fet que “la seua voluntat és no tutelar la nova etapa” de la formació morada.

Així ho va corroborar ahir el portaveu parlamentari de la formació, Pablo Echenique, que va assegurar que la intenció d’Iglesias és que aquests nous lideratges “a què ell ha donat pas amb molta generositat i molta intel·ligència política” s’assumeixin. De fet des de la seua dimissió arran del fracàs de les esquerres a les eleccions de Madrid del 4 de maig passat Iglesias no ha participat en cap acte i no ha tingut presència pública ni tan sols a les seues xarxes socials.

Des de diumenge passat i fins demà, gairebé 139.000 inscrits a Podem estan convocats a una votació telemàtica per elegir el substitut de l’exlíder morat en la secretaria general del partit, amb pocs dubtes que la seua successora serà Belarra. La ministra, no obstant, no serà la candidata del partit a la presidència del Govern en futures eleccions, ja que aquest pes recaurà en la ministra de Treball, Yolanda Díaz.

tracking