SEGRE

PANORAMA

“Madrid és una aspiradora de recursos”

El Cercle d'Economia diu que la capital d'Espanya no ha de concebre la resta de l'Estat “com la seua pròpia caixa de ressonància”, abans de les jornades anuals de la setmana vinent

Javier Faus, president del Cercle d’Economia, ahir.

Javier Faus, president del Cercle d’Economia, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cercle d’Economia va advertir ahir que Madrid actua com una “aspiradora de recursos” i que no pot ser que la capital d’Espanya concebi la resta de l’Estat com “la seua pròpia caixa de ressonància”.

Així, en una nota d’opinió emesa ahir prèvia a la reunió anual organitzada per aquesta institució per a la setmana que ve, el Cercle d’Economia va manifestar que no és assumible que Madrid es desentengui del seu paper com a capital d’Espanya i es dediqui a “aspirar els recursos” de la resta de l’Estat perquè aquesta conducta pot generar una “forta desafecció”. D’aquesta forma, va defensar una Espanya “més alemanya i menys francesa”, en la qual “els beneficis de la centralitat estiguin més ben redistribuïts”.

A més, l’organització va demanar una “coordinació fiscal” entre comunitats i va advocar perquè els fons europeus apostin per les energies verdes, la digitalització i la reindustrialització. .

Igualment, va reclamar un gir radical en el clima polític espanyol a fi de fer possibles les grans reformes que necessita Espanya, “que sempre són ajornades”. I és que per al Cercle d’Economia l’actual clima de polarització entre partits és “corrosiu” i està erosionant les institucions.

“Cal deixar de banda la desqualificació sistemàtica per centrar-se en la confrontació d’idees i projectes”, va afirmar aquesta entitat. És per aquest motiu que les jornades de la setmana que ve, a les quals assistirà Felip VI, se centraran en temes com millorar la productivitat o el futur dels joves.

Amb tot, el president del Cercle d’Economia, Javier Faus, malgrat que va evitar pronunciar-se sobre la situació dels líders independentistes empresonats, va dir que l’entitat aposta per la “no-confrontació”. En aquest sentit, va advertir que l’independentisme català “ha d’entendre i explicar honestament” que “els experiments unilaterals no són admissibles”.

tracking