SEGRE

PROCÉS REACCIONS

Turull: “Els indults són una mesura de gràcia i no una humiliació”

Replica que l'1-O anava sobre la independència i es desmarca de Jordi Sànchez || Sectors dels juntaires pressionen contra l'actual secretari general del partit

Protesta contra els indults a Barcelona, amb Cs, PP i SCC, ahir.

Protesta contra els indults a Barcelona, amb Cs, PP i SCC, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Turull, empresonat a la presó de Lledoners per l’1-O, va manifestar ahir que “els indults són una mesura de gràcia” i que no poden convertir-se en una “humiliació” als presos i a l’independentisme. El dirigent de JxCat, a més, es va felicitar per haver arribat ja al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg, que serà un “terreny neutral”.

“Fins ara hem estat jugant en un camp de patates”, va sentenciar. D’altra banda, va censurar les paraules del secretari general dels juntaires, Jordi Sànchez, que fa uns dies va dir que l’1-O no es va fer per aconseguir la independència sinó per forçar Madrid a una negociació.

En aquest sentit, Turull va replicar que el referèndum era sobre la independència i que hi havia una llei que obligava a fer “efectiva” la república catalana si, com va succeir, el s’imposava en la consulta. Això mentre creix la contestació interna contra .

Sànchez

per les seues insinuacions sobre l’1-O.

Per la seua part, Oriol Junqueras, president d’ERC, va justificar la seua aposta pel diàleg amb l’Estat per evidenciar davant de la comunitat internacional les “mentides” d’Espanya sobre el que ocorre a Catalunya. Roger Torrent, conseller d’Empresa i de Treball, va subscriure les paraules del líder del seu partit.

A més, el també secretari general del PSOE va reprendre de nou la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, d’Unides Podem, que dijous va advocar pel lliure retorn a l’Estat espanyol de Carles Puigdemont i de la resta de la cúpula independentista que és a l’estranger des de fa més de tres anys.

Arran d’això, Jordi Puigneró, vicepresident de la Generalitat, va aplaudir Belarra i va dir que les seues paraules són una “obvietat”.

La

consellera Gemma Geis es va reunir ahir amb els cinc membres de la sindicatura electoral de l’1-O, absolts en el judici que hi va haver en contra seu, per felicitar-los per la seua tasca.

Ábalos descarta l’amnistia mentre que Puigneró aplaudeix Belarra ? José Luis Ábalos, ministre de Transport, va descartar ahir que el Govern espanyol es plantegi impulsar una amnistia a favor dels dirigents independentistes empresonats per l’1-O perquè “no cap” a la Constitució.

Cs punxa en la seua marxa contra els indults i reuneix 200 persones Unes 200 persones es van concentrar ahir a la tarda a Barcelona davant de la delegació del Govern espanyol a Catalunya per protestar contra la concessió d’indults als líders independentistes empresonats per l’1-O. La marxa, organitzada per Cs i avalada pel PP i SCC, va durar només mitja hora i va acabar amb discursos d’Inés Arrimadas, líder taronja, i de Carlos Carrizosa, home fort de la formació a Catalunya.

Mentrestant, en una setmana, els populars han reunit 100.000 firmes contra els indults, davant les 140.000 que van obtenir en només tres dies quan les recollien contra l’Estatut. D’altra banda, Pedro Antonio Pizarro de Medina, nou cap de la comandància de la Guàrdia Civil a Catalunya, que va prendre possessió ahir, va denunciar que han estat “discriminats” per la Generalitat en diversos moments de la pandèmia, també en la vacunació.

tracking